Trump: – Neste G7-møte trolig i Miami

Donald Trump regner med å invitere G7-lederne til Miami neste år. Han så også ut til å invitere seg selv til Tyskland da han møtte Angela Merkel mandag.
Donald Trump regner med å invitere G7-lederne til Miami neste år. Han så også ut til å invitere seg selv til Tyskland da han møtte Angela Merkel mandag. Foto: Andrew Harnik / AP

Neste års G7-møte kan bli holdt i Miami, sier Donald Trump, som gjerne inviterer Putin dit. USA overtar formannskapet i gruppen etter Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På den siste dagen av G7-toppmøtet i Biarritz, sa USAs president at Miami kan bli møtested neste gang lederne for verdens sju viktigste økonomier møtes.

Formannskapet i gruppen går på rundgang, og etter Frankrike er det USAs tur. Dermed blir Trump vert for det neste møtet.

Usikker på om Putin vil komme

På den avsluttende pressekonferansen sa Trump at han gjerne inviterer Russlands president til møtet i Miami, men han var usikker på om Putin ville komme.

– Han er en stolt person, og det vil være ganske tøft for ham å komme som gjest i en klubb han en gang var medlem i, sa Trump.

Før årets toppmøte tok han til orde for å ta Russland inni varmen igjen. Russland var en del av det som tidligere het G8, men ble kastet ut i 2014 etter annekteringen av Krim-halvøya. De øvrige medlemmene har så langt vært skeptiske til å ta Putin og Russland med igjen.

Mar-a-Lago

Presidenten sier at Miami både har god infrastruktur og enkel tilgang til en internasjonal flyplass.

For øvrig eier Trump som kjent feriestedet Mar-a-Lago en drøy times kjøretur nord for Miami. Han besøker stedet ofte, og Mar-a-Lago har blant enkelte fått tilnavnet Det hvite hus i sør. Trump har tidligere invitert flere verdensledere til et opphold på feriestedet.

På tampen av møtet i Biarritz sa også Trump at han regner med å besøke Tyskland i nær fremtid.

– Jeg har tysk blod i årene. Jeg kommer til å dra dit. Vi kommer til å komme dit snart, til Tyskland, sa Trump i forbindelse med et bilateralt møte med den tyske statsministeren Angela Merkel mandag formiddag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden