Politiet etterforsker Ap-politiker for fiktive reiseregninger

Hege Haukeland Liadal (Ap) til høyre, etterforskes nå av politiet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Hege Haukeland Liadal (Ap) til høyre, etterforskes nå av politiet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet bekrefter at de etterforsker Hege Haukeland Liadal, som sitter på Stortinget for Ap, etter mistanke om at hun har levert fiktive reiseregninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 46 år gamle stortingsrepresentanten fra Haugesund og nestlederen i Rogaland Ap, ble politianmeldt da Aftenposten 9. april i år avslørte at hun hadde levert fiktive reiseregninger til Stortinget. Liadal har status som mistenkt i saken, melder Aftenposten.

Liadal ble politianmeldt av Stortingets administrasjon kort tid etter avsløringen. Vel fire måneder senere bekrefter politiet at økonomiseksjonen i Oslo politidistrikt er i gang med etterforskningen.

Les også: Solberg om reisefusk: Respekten for politikere blir mindre

– Vi er en i fase der vi innhenter og gjennomgår relevant dokumentasjon, og representanten har status som mistenkt, sier politiinspektør Ole Rasmus Knudsen ved påtaleavsnittet for økonomi- og spesiallovgivning.

Aftenposten dokumenterte i sin reportasje at Liadal hadde levert reiseregninger for over 60.000 kroner der hun enten hadde vært et annet sted enn det hun hadde oppgitt, eller hjemme, på hytta eller på private reiser.

Politiet opplyser at de ikke har avhørt Liadal. Ap-politikeren vil ikke kommentere saken overfor Aftenposten. Det vil heller ikke Stortinget gjøre.

Les også: Rødt vil ha gransking av reiseregninger til alle på Stortinget