Erna Solberg avlyser dagens programposter

Statsminister Erna Solberg under presentasjonen av støtte til vindkraft torsdag. Fredag har hun avlyst programmet i Porsgrunn.
Statsminister Erna Solberg under presentasjonen av støtte til vindkraft torsdag. Fredag har hun avlyst programmet i Porsgrunn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) har avlyst reisene som var planlagt fredag. Det samme gjorde Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Statsministerens program er endret for dagen, og hun skal ikke ut på reise, bekrefter Solbergs statssekretær Rune Alstadsæter overfor NTB.

Han legger til at statsministeren ikke går ut med dagsorden «for internt arbeid og interne prosesser».

Det var Porsgrunns Dagblad som først meldte om avlysningene.

Hektisk møtevirksomhet

Ifølge Varden skulle Solberg ha besøkt arbeid- og inkluderingsbedriften Keops i Porsgrunn klokka 12 fredag. Turen til Grenland skulle også ha omfattet et besøk til Skagerrak arena for å bli orientert om fotballklubben Odds miljøsatsing, samt besøk på toppidrettsgymnaset.

Regjeringspartiene har de siste dagene hatt flere møter om bompengeskissen, og tidligere har blant annet KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad avbrutt lokale valgkamparrangementer.

Mens Frp flere ganger har gjort det klart at de er ferdige med forhandlingene og vil gå for skissen som ble utarbeidet forrige uke, har de andre partiene, med Venstre i spissen, ikke avsluttet saken.

Ekspert tror regjeringen ryker: – Det går mot at Frp trekker seg ut

Grande avlyser

Venstres stortingsgruppe drøftet saken onsdag og forfattet da et motkrav til skissen som Høyre hadde lagt fram.

Sentrale kilder i Frp som NTB har snakket med, sier Venstre med dette har posisjonert seg for å tre ut av regjeringen med hevet hode. Kildene er tett på prosessen og beskriver Venstres motkrav som «umulige».

Fredag formiddag ble det klart at også Venstre-leder Trine Skei Grande avlyser en tur til Trondheim. Kulturministeren og partilederen skulle etter planen besøkt Rosenborg Teater og møte lokale venstrepolitikere.

Valgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre

ABC Nyheter forklarer: Dette er kjernen i bompengeopprøret

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært