Regjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund

Sylvi Listhaug, her under et besøk på Hobøl Bo- og behandlingssenter i Østfold, kom med nyheten om et eldreombud fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Sylvi Listhaug, her under et besøk på Hobøl Bo- og behandlingssenter i Østfold, kom med nyheten om et eldreombud fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjeringen oppretter et eget ombud som skal bidra til å fremme eldres interesser, rettigheter og behov. Eldreombudet blir lokalisert i Ålesund.

Ifølge Sunnmørsposten kom eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) med nyheten under et besøk i Ålesund, Sula, Giske og Haram fredag.

– Dette vil bli Norges første nasjonale ombud som vil ha oppmerksomhet om eldres behov og som vil gi eldre en tydelig stemme som kan tale deres sak, sier Listhaug.

Høyre, Frp og Venstre ble i regjeringsplattformen i januar 2018 enige om å opprette et nasjonalt ombud som skal tale eldres sak og sette eldreomsorg på dagsordenen.

Helse- og omsorgsdepartementet ønsket opprinnelig å etablere et nasjonalt eldre-, pasient- og brukerombud. Det nye ombudet opprettes etter modell av barneombudet.

Under høringen ønsket Møre og Romsdal fylkeskommune at ombudets kontor skulle legges til Kristiansund.

Ombudet skal være på plass i 2020, skriver Sunnmørsposten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært