Macron mener det er for sent for en ny brexitavtale

Storbritannias statsminister Boris Johnson og Frankrikes president Emmanuel Macron etter deres møte i Elyséepalasset i Paris torsdag ettermiddag. Foto: Daniel Cole / AP / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Boris Johnson og Frankrikes president Emmanuel Macron etter deres møte i Elyséepalasset i Paris torsdag ettermiddag. Foto: Daniel Cole / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes president Emmanuel Macron mener det er for sent å diskutere en helt ny brexitavtale innen fristen 31. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Macron møtte torsdag Storbritannias statsminister Boris Johnson i Paris for å diskutere brexit.

I likhet med den tyske regjeringssjefen Angela Merkel, støtter Macron dialog for å finne en løsning vedrørende irskegrensen, som har preget forhandlingene siden 2017.

– Jeg ønsker å være veldig tydelig. I den kommende måneden vil vi ikke komme fram til en brexitavtale som avviker mye fra originalen, sa Macron ved Elyséepalasset torsdag ettermiddag.

Macron la imidlertid til at ingen kommer til å vente til 31. oktober med å forsøke å finne en god løsning på britenes uttredelse av EU.

Les også: Britisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere

Johnson håper fortsatt å få på plass en ny avtale med EU før britene går ut 31. oktober.

Han har pekt på tre problemer med Theresa Mays avtale og den såkalte backstop-løsningen for irskegrensen. Den britiske statsministeren mener backstop-løsningen er «udemokratisk og i strid med britisk suverenitet», at den står i veien for britenes endelige mål og fremtidige forhold til EU og at den truer fredsavtalen for Nord-Irland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ble veldig oppmuntret av våre samtaler med våre felles venner i Berlin i går kveld, og jeg vet at vi med energi, kreativitet og engasjement kan finne en vei fremover for alle våre selskaper og medborgere, sa den britiske statsministeren i etterkant av torsdagens møte.

Les også: – Britene står overfor mangel på mat, drivstoff og medisiner ved brexit