Volkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte

Ansatte i Volkswagen krever at operatøren av Volkswagen Halle i Braunschweig tildekker selskapets logo og navn når partiet AfD holder landsmøte i november. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Ansatte i Volkswagen krever at operatøren av Volkswagen Halle i Braunschweig tildekker selskapets logo og navn når partiet AfD holder landsmøte i november. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Volkswagen sier de vil ha logoen og selskapets navn tildekket når det sterkt høyreorienterte partiet AfD holder landsmøte i lokaler med bilprodusentens navn.

– Partiet står imot verdier som vårt selskap står for, som respekt, mangfold, toleranse og solidaritet, sier Heiko Lossie, en representant for de ansatte i Volkswagen.

I november skal Alternativ für Deutschland holde landsmøte i Volkswagen Halle i den tyske byen Braunschweig. Partiet bekrefter landsmøtet.

Volkswagen Halle er en innendørs sportsarena, men har også andre lokaler for mindre arrangementer, som konferanser.

– Vi tolererer ikke et AfD-møte i lokaler som synlig kan gjenkjennes som et Volkswagen-lokale, sier Lossie.

Talsmann Christoph Ludewig for Volkswagen sier de ikke eier lokalet.

– Likevel ønsker vi å imøtekomme kravet fra de ansatte og ber operatøren om å skjule Volkswagen-identifisering under arrangementet, sier Ludewig.

Operatøren av Volkswagen Halle sier til den tyske avisen Braunschweiger Zeitung at de ikke kan nekte ikke-forbudte partier å leie lokaler.

– Vi trenger ikke å like det i alle tilfeller, men vi har vært nødt til å være profesjonelle, sier Stephan Lemke. Han ønsker ikke å kommentere om de skal gjøre som Volkswagen ber om.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden