Alt om valget
Følg valget:

Venstre vil forhandle videre om bompenger

Abid Q. Raja etter møtet i Venstres stortingsgruppe på Thon Hotell i Universitetsgata Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Abid Q. Raja etter møtet i Venstres stortingsgruppe på Thon Hotell i Universitetsgata Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venstres stortingsgruppe står fast på at regjeringsforhandlingene om bompenger ikke er avsluttet og ønsker å fortsette samtalene med de andre partiene.

– Venstre er en konstruktiv part. Vi er villige til å forhandle videre, sa finanspolitisk talsperson Abid Raja etter at et drøyt tre timer langt krisemøte mellom stortingsgruppen og partiledelsen ble avsluttet onsdag ettermiddag.

Venstre vil nå gi en tilbakemelding til de tre andre regjeringspartnerne om hva partiet mener må endres i løsningsskissen som ble lagt på bordet i helgen.

– Jeg kan forsikre alle om at vårt tilbakespill vil være bra for klimaet, luftproblematikken og trafikkproblematikken, sa parlamentarisk leder Terje Breivik etter onsdagens diskusjoner.

Siste: Frp nekter å forhandle videre om bompenger

Bakgrunn: Venstre i krisemøte om bompenger

Detaljer ville han derimot ikke gi.

– Jeg diskuterer ikke konkrete ting i mediene, sa Breivik.

– Hva som er de konkrete tilbakemeldingene, kommer vi til å si til de tre andre samarbeidspartiene og ikke kringkaste før vi møter dem.

Frps landsstyre stilte seg søndag bak løsningsskissen og har i ettertid sagt at det er uaktuelt med nye forhandlinger om saken.

Skissen ble derimot avvist av Venstre.

Aktuelt: Ropstad avbryter valgkampturné – Solberg ber ham komme til Oslo

Valgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden