Alt om valget
Følg valget:

Sp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms

Senterpartiet øker forspranget til Arbeiderpartiet i Finnmark og Troms, der Sp på siste meningsmåling i august har 24 prosent av stemmene, mens Ap har 22,4. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Senterpartiet øker forspranget til Arbeiderpartiet i Finnmark og Troms, der Sp på siste meningsmåling i august har 24 prosent av stemmene, mens Ap har 22,4. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Senterpartiet øker forspranget til Arbeiderpartiet i Finnmark og Troms, der Sp på siste meningsmåling i august har 24 prosent av stemmene, mens Ap har 22,4.

Det viser den siste partibarometeret gjennomført av InFact for iFinnmark, Nordlys.

Begge de to partiene går fram, men Sp går fram 2,2 prosentpoeng, mens Ap legger på 1,3 prosentpoeng sammenlignet med forrige måling i juni.

– Dette bekrefter det vi har sett ei god stund. Velgerne stoler full og helt på oss når det gjelder omgjøring av tvangssammenslåingen, men er i tvil om Ap er til å stole på. Det er lett å skjønne, Finnmark Ap sviktet folk i fylket, sier Senterpartiets leder i Finnmark, stortingsrepresentant Geir A. Iversen, til iFinnmark.

Styrkeforholdet er nå omtrent motsatt fra i mars, da Ap hadde 25,0 prosent oppslutning på målingen og Sp 22,1, mens Ap nå har 22,4 og Sp 24,0.

Høyre og Frp er tredje og fjerde største partier og går marginalt fram siden forrige måling, med henholdsvis 0,1 og 0,3 prosentpoeng til 13,7 og 12,8 prosent oppslutning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden