Opposisjonen og regjeringen i Venezuela har nye samtaler tilrettelagt av Norge

Venezuelas opposisjonsleder og selvutnevnt president, Juan Guaidó, snakker til sine tilhengere i Caracas, 7. juli.
Venezuelas opposisjonsleder og selvutnevnt president, Juan Guaidó, snakker til sine tilhengere i Caracas, 7. juli. Foto: Leonardo Fernandez / AP / NTB scanpix

Opposisjonen og regjeringen i Venezuela holder nye samtaler med bistand fra norske myndigheter, opplyser en av opposisjonens folkevalgte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den nye runden med samtaler har som mål å finne en løsning som er i overensstemmelse med landets grunnlov, og som kan gjøre slutt på det venezuelanske folkets lidelser. Vårt folk trenger konkrete resultater, tvitret Stalin Gonzales onsdag.

Han er andre visepresident i nasjonalforsamlingen, der opposisjonen har flertallet og kontrollen.

Gonzales la til at opposisjonen takker kongeriket Norge for å ha vært tilrettelegger for kontakten. Det er ikke kjent hvor de nye samtalene finner sted eller hvem som representerer de to partene.

Norsk UD sa for to uker siden at Venezuelas regjering og opposisjonen skulle arbeide så raskt som mulig mot en løsning på krisen i landet. Norge ba samtidig partene om å være tilbakeholdende med å kommentere prosessen.

President Nicolás Maduro vant i fjor en ny periode ved makten, men valget var svært omstridt. Opposisjonsleder Juan Guaidó erklærte seg som midlertidig president i januar og støttes av flere titalls land i sin kamp for å avsette Maduro.