Jeremy Hunt trekker seg fra regjeringen

Dagen etter at han tapte kampen om ledervervet og statsministerjobben, trekker Jeremy Hunt seg fra den britiske regjeringen. Arkivfoto: Aaron Chown / PA / AP / NTB scanpix
Dagen etter at han tapte kampen om ledervervet og statsministerjobben, trekker Jeremy Hunt seg fra den britiske regjeringen. Arkivfoto: Aaron Chown / PA / AP / NTB scanpix Foto: Aaron Chown / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeremy Hunt, som tapte kampen mot Boris Johnson om å lede toryene og regjeringen, trekker seg som britisk utenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ville vært en ære å fortsette arbeidet mitt i utenriksdepartementet, men jeg forstår at den nye statsministeren må få velge sitt lag. Boris Johnson tilbød meg en annen rolle, men etter ni år og over 300 regjeringsmøter er det på tide å vende tilbake til Parlamentet, der statsministeren vil ha min fulle støtte, skriver Hunt på Twitter onsdag kveld.

Les også: Theresa May: – Jeg er stolt av politikken jeg har ført

Hunt sier han har vært minister så lenge hans tre barn har levd, og etter å ha forsøkt å bli statsminister, er han nå klar for «den største utfordringen av dem alle – å være en god far».

Han sier videre at det har vært en ære å lede «det beste diplomatiet i verden» og se motet og visdommen til britiske diplomater og etterretningstjenester.

Til sist takker han den tredelen som stemte på ham i ledervalget i Det konservative partiet. Hunt fikk drøyt 46.000 stemmer i uravstemningen, mot drøyt 92.000 for Boris Johnson.