Ap lei av luftambulansekrisen – forlanger at Høie tar grep

Arbeiderpartiet er ikke fornøyd med hvordan helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har håndtert luftambulansekrisen i Nord-Norge og utelukker ikke mistillitsforslag mot ministeren. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Arbeiderpartiet er ikke fornøyd med hvordan helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har håndtert luftambulansekrisen i Nord-Norge og utelukker ikke mistillitsforslag mot ministeren. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-nestleder Bjørnar Skjæran utelukker ikke mistillitsforslag mot helseminister Bent Høie (H) etter at en løsning i luftambulanse-saken ennå ikke er på plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Arbeiderpartiet mener Høies ansvarsfraskrivelse ikke holder lenger. Vi har utvist tålmodighet på bakgrunn av Høies forsikringer i Stortinget. Nå forlanger vi at statsråden tar grep, sier Skjæran til avisa Nordlys.

Tirsdag ble det kjent at Helse Nord har bedt om at kriseplanen for ambulanseflyene forlenges fordi Babcock, som overtok luftambulansetjenesten 1. juli, ikke greier å levere, blant annet fordi treningen av besetningen har tatt lenger tid enn ventet. Luftambulansetjenesten har dermed måttet sette i verk flere tiltak for å holde beredskapen oppe.

Høie har gjentatte ganger forsikret om at beredskapen vil være tilfredsstillende etter 1. juli.

– De første dagene etter 1. juli tenkte vi det var greit, men nå har det gått over to uker, og situasjonen er fortsatt ikke under kontroll. At sykehusene har fått beskjed om å begrense bruken, forteller hvordan situasjonen er, sier Skjæran.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ap er beredt til å ta nødvendige skritt for å minne Høie om det ansvaret han har, og minne ham om at vi i fjor gjorde det klart at det også handler om vår tillit til ham som statsråd. Den tilliten strekker han på. Vi utelukker ikke mistillit, sier han.

Ifølge Nordlys er Høie for tiden til fjells og har dermed ikke anledning til å svare på kritikken fra Arbeiderpartiet.