Trump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen

Video: Trump i twitter-storm: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen.

President Donald Trump avfeier alle rasismeanklager og hevder på ny at demokratiske kongresskvinner hater USA. De fire kaller Trumps utfall en distraksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De Twitter-meldingene var ikke rasistiske. Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen, tvitrer Trump tirsdag, dagen etter at han sa han ikke bryr seg om rasismeanklager.

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, har varslet at kammeret skal stemme over en resolusjon med fordømmelse av Trumps ytringer om Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley og Rashida Tlaib.

Trumps uttalelser søndag om at de amerikanske statsborgerne kan «dra tilbake» til «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte» landene de kommer fra, er av Demokratene og flere republikanere omtalt som rasistiske.

Les også: Trump gir seg ikke: – Er du ikke lykkelig her, kan du bare reise!

«Bløff»

Trump kaller den planlagte avstemningen for en bløff og ber Republikanerne la være å gå i fella.

– Det bør heller være en avstemning om det skitne språket, uttalelsene og løgnene fra de demokratiske kongresskvinnene, som jeg, basert på deres handlinger, virkelig mener hater landet vårt, tvitrer Trump, som gjentar at de som ikke liker USA, bare kan forlate landet.

Blant de fire kongresskvinne er bare Omar født utenfor USA. Samtlige er amerikanske statsborgere, tilhører Demokratenes progressive fløy og er skarpe kritikere av Trumps politikk.

Les også: Trump-uttalelse vekker reaksjoner: – Dere kan ikke dra raskt nok

– Ikke ta agnet

De fire holdt mandag en pressekonferanse der de kalte Trumps uttalelser for fremmedfiendtlige, samtidig som de avfeide dem som en distraksjon. De ba det amerikanske folk innstendig om ikke å «ta agnet» fra Trump etter Twitter-meldingene som har fått massiv medieoppmerksomhet i USA de siste dagene.

– Trump vet ikke hvordan han skal forsvare politikken sin, så derfor angriper han oss i stedet personlig, sa Ocasio-Cortez, som har røtter fra Puerto Rico.

Omar kom til USA som krigsflyktning fra Somalia da hun var barn. Tlaib er datter av palestinske innvandrere, mens Pressley er afroamerikaner.

Personvernpolicy