Topprådgiver: Suksessfulle Venezuela-samtaler på Barbados

Norsk-ledede forhandlinger mellom partene i Venezuela på Barbados skal være over. Samtalene var suksessfulle, ifølge Venezuelas topprådgiver Jorge Rodriguez.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er imidlertid ikke kommet noen kunngjøringer om en løsning.

Rodriguez understreker på Twitter at samtalene fungerer som et rom for å «løse kontroverser på konstitusjonelle og fredelige måter».

Mandag startet samtalene, og en rekke møter er holdt for å finne fredelige løsninger på konflikten i Venezuela, ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Andalou.

Norsk UD bekrefter at forhandlingene som ble igangsatt i Oslo, er videreført på Barbados. De vil overfor NTB ikke si noe om når disse samtalene har funnet sted.

– Partene i denne prosessen vil forhandle kontinuerlig og så raskt som mulig for å finne en løsning som er innenfor rammen av grunnloven. Det er forventet at partene vil gjennomføre konsultasjoner for å kunne gjøre fremskritt i forhandlingene, uttaler UD i en pressemelding.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) ber partene vise tilbakeholdenhet i uttalelser om forhandlingsprosessen.

Venezuelas president Nicolás Maduro sa mandag at samtalene på Barbados ville ta for seg alle de store problemene i Venezuela.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden