Merkel sett skjelvende for tredje gang på en måned

 Se video: Merkel sett skjelvende for tredje gang: - Ingen grunn til bekymring
Artikkelen fortsetter under annonsen

For tredje gang på under en måned har Tysklands statsminister Angela Merkel hatt skjelvetokter under et offentlig oppdrag. – Ikke bekymre dere, sier hun. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag tok Merkel imot Finlands nye statsminister Antti Rinne i Berlin. Da de to landenes nasjonalsanger ble spilt under den offentlige mottakelsen, begynte Merkel å skjelve.

Skjelvingen var ifølge AFP synlig, men den virket mindre alvorlig enn den første episoden i juni da hun tok imot Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. En uke senere ble hun sett skjelvende i residensen til president Frank-Walter Steinmeier under den offisielle utnevnelsen av Christine Lambrecht som ny justisminister.

Verken Merkel eller noen fra statsministeren kontor har villet si noe om årsaken til skjelvetoktene. På pressekonferanse etter onsdagens mottakelse fikk hun spørsmål om hendelsene. Merkel svarte imidlertid at hun får behandling etter den første skjelvepisoden.

– Den er åpenbart ikke helt avsluttet, men jeg gjør framskritt, og jeg må fortsatt leve med det en stund. Men det går veldig godt med meg, og dere må ikke bekymre dere for meg, sa hun.

På et senere spørsmål sa hun at hun tror det vil gå over en dag, men at hun ikke er kommet så langt ennå.

Talspersoner for statsministeren har hele tiden sagt at 64 år gamle Merkel er ved god helse.

Bakgrunn: Skjelvende Angela Merkel vekker bekymring

Se den første hendelsen her: