Hunt og Johnson møter hverandre i TV-debatt

Jeremy Hunt og Boris Johnson kniver om å bli De konservatives neste partileder, og dermed også landets nye statsminister. Foto: AP / NTB scanpix
Jeremy Hunt og Boris Johnson kniver om å bli De konservatives neste partileder, og dermed også landets nye statsminister. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias neste statsminister stiller i kveld til fjernsynsdebatt når Jeremy Hunt og Boris Johnson møtes ansikt til ansikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjernsynsdebatten starter på ITV klokken 21 norsk tid og finner sted etter at de to har deltatt på en rekke separate arrangement rundt omkring i landet der de har svart på spørsmål fra partimedlemmer.

De rundt 180.000 medlemmene i Det konservative partiet skal senere denne måneden velge ny partileder i en uravstemning. Hunt eller Johnson blir da også automatisk ny statsminister etter Theresa May 24. juli.

Hunts tilhengere har gitt uttrykk for frustrasjon over at Johnson til nå har vært motvillig til å møte Hunt ansikt til ansikt, og de håper derfor at tirsdagens debatt vil være en anledning for Hunt til å komme bedre ut. Ifølge meningsmålinger fra slutten av juni har Johnson langt større oppslutning enn Hunt blant partifellene.