Ropstad mener kristne blir møtt med mer intoleranse enn før

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener kristne oftere enn før opplever begrensninger og intoleranse. Arkivfoto: Ryan Kelly / NTB scanpix
KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener kristne oftere enn før opplever begrensninger og intoleranse. Arkivfoto: Ryan Kelly / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener kristne i Norge møtes med mer skepsis og intoleranse og at de har fått trangere kår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partilederen og familiestatsråden var mandag gjest på sommerstevnet til Troens bevis i Kvinesdal. Der var temaet «Ytringsfriheten og toleranse i dagens samfunn. Er ­intoleranse på fremmarsj?», skriver Dagen.

Ropstad trakk fram noen eksempler på hvordan han mener kristne har fått trangere kår og mindre rom for å vise troen sin offentlig. Han nevnte blant annet et kristent skolelag som ikke fikk server boller under møter.

– Disse begrensningene legges jo ikke på andre fritidsaktiviteter. Er det slik at en sjakklubb ikke får servere boller av frykt for at folk skal bli avhengige av sjakk? spurte han til latter fra salen.

Et annet eksempel som ble nevnt, var kristne trossamfunn, som for ha stand under Arendalsuka, men som ikke for be for syke under arrangementet.

– Det er ganske interessant for dette begynner å ligne et systematisk problem. Å vise fram sin tro blir sett på som å gå over streken, sa Ropstad.

På møtet sa Ropstad også at det er uaktuelt for regjeringen å kutte støtten til trossamfunn som ikke har kjønnsbalanse eller som stiller samlivskrav til sine ledere.

– For mange er jo dette en viktig del av den kristne troen, sa KrF-lederen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært