Trump går hardt ut mot Fox News

USAs Donald Trump er ikke fornøyd med det han så av Fox News denne helgen.
USAs Donald Trump er ikke fornøyd med det han så av Fox News denne helgen. Foto: Andrew Harnik / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en serie twittermeldinger går USAs president Donald Trump hardt ut mot den høyrevridde TV-kanalen Fox News, mens også andre amerikanske medier får gjennomgå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det å se nyhetsankere i Fox News denne helgen har vært verre enn å se Fake News CNN, løgnaktige Brian Williams eller gruppen med degenererte Trump-haterne i Comcast (NBC/MSNBC, red.anm.), skrev presidenten på Twitter natt til mandag. Williams er journalist i TV-kanalen MSNBC.

– Fox News, som ikke klarte å få de veldig kjedelige demokratiske valgdebattene, flørter med demokratene og bruker til og med løgnaktige New York Times som «kilde». Fox News forandrer seg fort, men de glemmer folkene som brakte dem dit de er! skrev Trump.

Les også : Trump ber Iran være forsiktige

Fox News, som anses å støtte Trump, har de siste årene blitt spart for presidentens verste kraftsalver mot amerikanske medier. Men den siste tiden har Trump utvist voksende misnøye med TV-kanalen. Tidligere har Fox News-ankrene Chris Wallace og Shep Smith fått gjennomgå for Trump-kritiske innslag, skriver Politico.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er uklart hva som har fremprovosert presidentens utbrudd mot kanalen.

Store Fox News-personligheter som Tucker Carlson og Sean Hannity står Trump-administrasjonen nær. I amerikanske medier har det versert påstander om at spesielt Carlson nyter så stor respekt i Trumps regjering at han har fått rådføre presidenten om Iran-konflikten.

Demokratene har kalt forholdet mellom kanalen og presidenten for «upassende» og har bedt om at kanalen ikke får holde debatter i 2020-valget.