Biden når ikke opp til Buttigiegs pengestøtte

Joe Biden var visepresident i åtte år under Barack Obama, og forsøkte også å bli partiets presidentkandidat i 1998 og 2008. Foto: John Bazemore / AP / NTB scanpix
Joe Biden var visepresident i åtte år under Barack Obama, og forsøkte også å bli partiets presidentkandidat i 1998 og 2008. Foto: John Bazemore / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden har fått inn kampanjebidrag for 184 millioner kroner de tre siste månedene. Dermed ligger han bak Pete Buttigieg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Biden offentliggjorde beløpet fra årets andre kvartal onsdag. Der kommer det fram at den tidligere visepresidenten samlet inn 21,5 millioner dollar, noe som tilsvarer i overkant av 184 millioner norske kroner.

Kampen om å bli kandidaten som skal kjempe mot president Donald Trump pågår for fullt.

Oppslutningen faller: Biden svekket i ny måling – Harris styrket

23 demokrater har kunngjort sitt kandidatur eller tatt offisielle skritt i retning av å stille som kandidat. Høye valgkampbidrag er viktig for å etablere seg i toppsjiktet, hvor den tidligere mindre kjente Pete Buttigieg nå befinner seg.

I løpet av de siste tre månedene har 37-åringen samlet inn over 200 millioner kroner – en firedobling av det innsamlingen hans endte på i løpet av årets første kvartal.

Les også: Joe Biden angrepet for samarbeid med rasister

Flesteparten av kandidatene har ikke offentliggjort sine valgkampdonasjoner, men den 54 år gamle Colorado-senatoren Michael Bennet opplyser at han har samlet inn i overkant av 2,8 millioner dollar, som tilsvarer om lag 23 millioner norske kroner.