Biden svekket i ny måling – Harris styrket

Kamala Harris leverte en sterk debattrunde forrige uke, mens Joe Biden og Bernie Sanders har fått noe mer lunken respons. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix
Kamala Harris leverte en sterk debattrunde forrige uke, mens Joe Biden og Bernie Sanders har fått noe mer lunken respons. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den demokratiske presidentkandidaten Joe Bidens oppslutning er svekket, ifølge en CNN-måling. Kamala Harris gjør det imidlertid sterkt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Biden (76) er fortsatt den ledende demokratiske kandidaten, med en oppslutning på 22 prosent, skriver CNN. Den tidligere visepresidenten lå på 33 prosent i mai.

Med sine 17 prosent i den ferske målingen havner Harris (54) på andreplass, foran henholdsvis Elizabeth Warren (15 prosent) og Bernie Sanders (14 prosent).

Harris og Warren har gått opp henholdsvis 9 og 8 prosentpoeng siden maimålingen, mens Sanders har gått ned med 4 prosentpoeng, ifølge CNN.

Harris dominerte torsdag den andre dagen av demokratenes første valgdebatt, flere ganger på bekostning av Biden.

54-åringen, som har foreldre fra Jamaica og India, kritiserte blant annet Biden for å ha samarbeidet med senatorer som på 1970-tallet forsvarte raseskille. Biden forsikret at han slett ikke støttet rasister og forsvarte samarbeidet med at det var nødvendig for å få andre politiske saker gjennom.

Til tross for utviklingen i målingene siden debatten tror fortsatt hele 43 prosent av demokratiske velgere at Biden er den beste demokratiske kandidaten til å beseire Trump. Kun 13 og 12 prosent av demokratene tror det samme om henholdsvis Sanders og Harris.