Erdogan kritiserer allierte for å støtte «terrorister» i Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan anklager ikke navngitte allierte land for å støtte terrorister i Syria. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan anklager ikke navngitte allierte land for å støtte terrorister i Syria. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Enkelte av Tyrkias allierte beskytter og støtter terroristgrupper i Syria, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, uten å navngi land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Grupper som PKK og YPG, som står bak etnisk rensing, rekrutterer mindreårige og tvinger folk på flukt, blir beskyttet av noen av våre allierte, sa Erdogan under en pressekonferanse etter G20-toppmøtet i Osaka lørdag.

Uttalelsen var åpenbart adressert til land som USA, som åpent har støttet den kurdiske YPG-militsen i kampen mot den ytterliggående islamistgruppen IS i Syria.

Tyrkia ser på YPG som PKK-geriljaens syriske avlegger og har satt begge de to gruppene på sin liste over terroristorganisasjoner. USA har PKK på terrorlisten, men ikke YPG.

– Det er alvorlige problemer og alvorlig inkonsekvens når det gjelder bekjempelse av terrorisme i Syria, sa Erdogan, som noen timer tidligere hadde et møte med USAs president Donald Trump.

Personvernpolicy