Trolig ny EØS-kurs for LO

Ettersom Fellesforbundet og Fagforbundet utgjør flertallet av delegatene på kongressen, LOs høyeste organ, vil dermed en kursendring trolig bli en realitet, og LO gå over til å kreve at staten skal utrede alternativer til EØS. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Ettersom Fellesforbundet og Fagforbundet utgjør flertallet av delegatene på kongressen, LOs høyeste organ, vil dermed en kursendring trolig bli en realitet, og LO gå over til å kreve at staten skal utrede alternativer til EØS. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fellesforbundet ønsker å endre LOs kurs fra EØS-nei til å utrede alternativer til norsk EØS-medlemskap. Forslaget får trolig støtte fra Fagforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er sentrale kilder i Fagforbundet som opplyser til Klassekampen at det er usannsynlig at Fagforbundet vil blokkere Fellesforbundets ønske om å utrede alternativer til norsk EØS-medlemskap.

Ettersom Fellesforbundet og Fagforbundet utgjør flertallet av delegatene på kongressen, LOs høyeste organ, vil dermed en kursendring trolig bli en realitet, og LO gå over til å kreve at staten skal utrede alternativer til EØS.

Representantskapet i Fellesforbundet anbefalte torsdag dette kompromisset til landsmøtet kommende oktober: at forbundet går inn for at det lages en offentlig utredning om alternativene til EØS. Av omkring 55 med stemmerett var 8 mot å gå for kompromissforslaget i innstillingen.

LO-forbundet Fellesforbundet er Norges største fagforening i privat sektor med 142.000 medlemmer.

Fagforbundet er med sine 365.000 medlemmer en sammenslåing av Norsk Helse- og Sosialforbund og det tidligere LO-forbundet Norsk Kommuneforbund i 2003.

Personvernpolicy