Ytterligere to personer pågrepet etter politikerdrap i Tyskland

Walter Lübcke, som ledet den regionale administrasjonen i Kassel-området, ble skutt og drept ved sin egen bolig 2. juni. Drapet har sjokkert Tyskland. Foto: Uwe Zucch / dpa via AP / NTB scanpix
Walter Lübcke, som ledet den regionale administrasjonen i Kassel-området, ble skutt og drept ved sin egen bolig 2. juni. Drapet har sjokkert Tyskland. Foto: Uwe Zucch / dpa via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysk politi har pågrepet to personer som er mistenkt for innblanding i drapet på den kristendemokratiske og innvandringsvennlige politikeren Walter Lübcke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere har politiet pågrepet en mann som ifølge politiet har tilstått å ha drept politikeren.

Lübcke ble skutt i hodet på sin egen terrasse i byen Kassel 2. juni.

En av dem som nå er pågrepet, er mistenkt for å ha solgt drapsvåpenet, mens den andre er mistenkt for å ha formidlet kontakt mellom gjerningspersonen og våpenhandleren, skriver tyske medier torsdag.

Det er ikke klart hvorvidt de to har koblinger til høyreekstreme grupper, men i boligen til den angivelige mellommannen har politiet funnet materiell som kan tyde på det.

Politiet opplyser også at de har funnet stedet der mannen som er siktet for å ha drept Lübcke, skal ha skjult våpen som han skal ha samlet siden 2014.

Den pågrepne 45-åringen har tilknytning til det nynazistiske partiet NPD og andre høyreekstreme grupper. Han ble pågrepet etter funn av DNA-spor på åstedet.