Johnson fortsatt taus om husbråk

Boris Johnson på besøk i RHS-hagen i Wisley tirsdag.
Boris Johnson på besøk i RHS-hagen i Wisley tirsdag. Foto: Peter Nicholls / Reuters

Boris Johnson avviser gang på gang å svare på spørsmål om sitt privatliv etter at politiet rykket ut til boligen hans etter en angivelig krangel med kjæresten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske medier forsøker å få Johnson i tale om forholdet til kjæresten Carrie Symonds. De mener historien om husbråket er viktig for belyse Johnsons karakter og personlighet før han eventuelt vinner kampen om å bli Det konservative partiets neste leder. Det vil føre til at han også etterfølger Theresa May som Storbritannias statsminister.

I et intervju med BBC tirsdag fastslo han at det «rett og slett er urettferdig» å blande inn de man elsker i debatten.

Intervjuet ble gjort etter at Sky News rapporterte at kanalen må avlyse en debatt mellom Johnson og motkandidaten Jeremy Hunt ettersom Johnson nekter å delta.

Iscenesatt?

Også i et intervju med radiokanalen LBC fikk Johnson tirsdag spørsmål om privatlivet. Kanalen ønsket å vite om bildet som nylig ble offentliggjort, og som viser ham og Symonds på landet i Sussex, er iscenesatt.

– Problemet er at i det øyeblikket du sier en ting, så bringer du åpenbart inn mennesker, personer du elsker, familien din, inn i den offentlige sfæren på en måte som ikke er rettferdig, sa Johnson.

Han nektet å svare på om valgkampteamet hans sto bak offentliggjøringen.

En ny meningsmåling tyder på at Johnsons forsprang har krympet etter at politiet før helgen måtte rykke ut til boligen hans etter meldinger om husbråk.

Tror på avtale

I intervjuet med BBC sier Johnson også at han ikke et øyeblikk tror brexitprosessen vil ende med at Storbritannia går ut av EU uten en framforhandlet avtale.

Johnson har imidlertid gjentatte ganger sagt at han støtter en slik løsning hvis det ikke er mulig å bli enig med EU om en bedre brexitavtale.

Hvis en «hard brexit» iverksettes, erkjenner han at Storbritannia vil være avhengig av samarbeid med EU for å unngå store tollbarrierer og grensekontroll mellom Nord-Irland og Irland.

– Det er ikke bare opp til oss, sier han i BBC-intervjuet.

Johnson og Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt er de siste gjenværende kandidatene til ledervervet i Det konservative partiet. Johnson er favoritt, og den som blir partileder, blir også ny statsminister. Det konservative partiet opplyste tirsdag at en ny statsminister vil bli utnevnt 23. juli.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden