Boris Johnson og Jeremy Hunt kjemper om å bli britisk statsminister

Jeremy Hunt, (til venstre) og Boris Johnson skal kjempe om å bli leder for det konservative partiet i Storbritannia. Johnson har hatt størst oppslutning i de innledende rundene av valgprosessen og regnes som favoritt. Foto: Matt Dunham, Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Jeremy Hunt, (til venstre) og Boris Johnson skal kjempe om å bli leder for det konservative partiet i Storbritannia. Johnson har hatt størst oppslutning i de innledende rundene av valgprosessen og regnes som favoritt. Foto: Matt Dunham, Frank Augstein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Michael Gove fikk færrest stemmer og gikk torsdag kveld ut av striden om å bli leder i det konservative partiet og ny britisk statsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed står tidligere utenriksminister og London-ordfører Boris Johnson og nåværende utenriksminister Jeremy Hunt igjen som de to siste kandidatene.

Lederstriden i det britiske regjeringspartiet omtales av enkelte som noe i nærheten av reality-TV der deltakerne stemmes ut én etter én. I den siste runden med avstemning blant partiets parlamentsmedlemmer fikk Gove 75 stemmer, Hunt fikk 77 og Johnson 160.

Tidligere torsdag røk Sajid Javid ut, og onsdag var det utviklingsminister Rory Stewart som måtte bite i gresset.

Til helgen starter Johnson og Hunt sin valgkamp blant alle partiets medlemmer, som i en uravstemning skal velge hvem som etterfølger Theresa May som partileder og statsminister.

Uravstemningen er ventet å ta en måned, og den nye lederen kunngjøres den nest siste uken i juli.