Sp tar Ullevål-nedleggelsen til Stortinget

Ullevål sykehus i Oslo.
Ullevål sykehus i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Timer etter at Ullevål sykehus ble vedtatt nedlagt, varsler Senterpartiet at de vil fremme sak i Stortinget om å stanse planene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om styret i helseforetaket torsdag vedtok å gå videre med nedleggelsen som for første gang ble vedtatt i 2016, og i stedet bygge nye sykehus på Aker og Gaustad, er det til sjuende og sist Stortinget som må bevilge pengene til høsten.

Fredag vil Senterpartiet fremme et forslag i Stortinget for å omgjøre vedtaket. De mener beslutningsgrunnlaget er «elendig» – både faglig og økonomisk.

– Planene til Helse sør-øst må stoppes. Styret i foretaket skal ikke kunne legge ned Norges største akuttsykehus uten politisk kamp. Det styret i Helse sør-øst gjør, er å følge opp helseminister Bent Høie (H) sitt standpunkt. Senterpartiet er grunnleggende uenig med Høie i dette, sier partiets helsepolitiske talsperson Kjersti Toppe.

– Jeg ber Fremskrittspartiet og Venstre i regjering om å stoppe nedleggelsen av Ullevål. De må ikke la Høie styre hele sykehuspolitikken. Fagmiljøet har frarådet dette i årevis. Å gå i gang med tidenes største norske sykehusinvestering uten å ha fagfolkene i ryggen, er å sløse med penger.

Både tillitsvalgte ved sykehuset og flere av regjeringspartienes lokalpartier har uttrykt seg kritisk til nedleggelsen av Ullevål.