Putin besvarer spørsmål i timevis på russisk TV

President Vladimir Putin holder sin årlige spørretime, der vanlige russere kan ringe inn om det meste. Men bare et fåtall får presidenten i tale.
President Vladimir Putin holder sin årlige spørretime, der vanlige russere kan ringe inn om det meste. Men bare et fåtall får presidenten i tale. Foto: Alexei Nikolsky / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Vladimir Putin holder torsdag sin årlige spørretime på fjernsyn, der vanlige russere kan ringe inn og spørre om nær sagt hva som helst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Showet «På direkten med Putin» blir sendt på en statlig fjernsynskanal og blir hausset opp som årets fjernsynsbegivenhet. I fjor holdt Putin på i nesten fire og en halv time og klarte 79 spørsmål.

Sendingen pleier å dreie seg om hjemlige problemer, og først ut i år var utfordringer knyttet til stagnerende og fallende lønninger i det sentrale Russland. Presidenten tok selv opp dette i sin innledning og lovet at månedslønna skal lovfestes til minst 11.000 rubler, som tilsvarer 1.500 kroner.

De aller fleste som slipper igjennom med sine spørsmål, etterlyser en eller annen form for statlig hjelp i hverdagen, og Putin får en god anledning til å framstå som den store problemløseren.

Programmet er svært populært, og i år hadde 1,5 millioner spørsmål blitt meldt inn på forhånd. Bare et fåtall får presidenten i tale. Sendingen blir overført på internett og kringkastes over hele det russiske riket.