Profilert Hareide-tilhenger melder seg ut av KrF

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide og hans støttespiller Hilde Ekeberg under KrFs ekstraordinære landsmøte på Gardermoen før jul.
Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide og hans støttespiller Hilde Ekeberg under KrFs ekstraordinære landsmøte på Gardermoen før jul. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Hilde Ekeberg (34) er tidligere sentralstyremedlem og var en sterk tilhenger av Knut Arild Hareides venstredreining i KrF. Nå har hun meldt seg ut av partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det føltes litt rart, men nå er det gjort. Jeg har meldt meg ut av KrF, skriver hun på sin Facebook-side onsdag.

Ekeberg er i dag kommunestyrerepresentant og formannskapsmedlem for KrF i Lillehammer.

– Grunnen til at jeg velger å melde meg ut nå, er at det føles vanskelig å gå inn i en valgkamp uten å ha avklart mitt forhold til partiet.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

KrF var i fjor høst gjennom en opprivende, intern prosess om valg av retning. Som kjent vant dagens partileder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstads blå side fram, og i januar gikk KrF inn i Solberg-regjeringen. Samtidig gikk Hareide av som partileder.

Ekeberg skriver at det har gått utover motivasjonen å være i et regjeringssamarbeid hun ikke er komfortabel med.

– Jeg ville ikke stemt på dagens regjering, og jeg kommer heller ikke til å jobbe for at den skal bli gjenvalgt. Jeg er fortsatt kristendemokrat, men ikke lenger KrF-er. Det føles rart å si, men veldig rett, sier hun.

Flere profilerte KrF-ere beklager på Facebook at Ekeberg gir seg i partiet.

– Takk & pris, skryt & hederlig omtale for jobben du har gjort og det gode eksemplet du er, skriver sentralstyremedlem Karin Bjørkhaug.

– Jeg vil ikke kommentere utmeldelsen Hilde, jeg tror du vet at jeg har stor forståelse for ditt valg, skriver Geir Jørgen Bekkevold, som er leder av helse og omsorgskomiteen på Stortinget.

Personvernpolicy