SV ber Kallmyr redegjøre i Stortinget for Abbasi-saken innen fredag

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) måtte møte i Stortinget tirsdag etter at SV-representant Lars Haltbrekken tidligere på dagen ba Stortingets presidentskap om å få stille spørsmål til statsråden om Abbasi-saken ved stortingsmøtets slutt.
Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) måtte møte i Stortinget tirsdag etter at SV-representant Lars Haltbrekken tidligere på dagen ba Stortingets presidentskap om å få stille spørsmål til statsråden om Abbasi-saken ved stortingsmøtets slutt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et brev til justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) ber Audun Lysbakken (SV) ministeren om å redegjøre i Stortinget for Abbasi-saken innen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I brevet viser Lysbakken til debatten i Stortinget 17. juni, hvor statsråden sa at han ville orientere Stortinget om utsendelsen av den afghanske familien på en egnet måte, når han hadde det fulle bildet.

– Aksjonen er nå avsluttet, barna er i Norge og på vei hjem til Trondheim. Vi vil derfor be om at statsråden kommer til Stortinget for å redegjøre om aksjonen så snart som mulig og før Stortinget går fra hverandre, heter det i brevet fra SV-lederen.

Saken om Abbasi-familien har engasjert og vekket følelser hos mange, spesielt i Trondheim hvor familien har bodd.

Fredag 21. juni er siste dag i vårsesjonen på Stortinget.

Abbas-familiens advokat: Vil trolig be UNE se på saken på nytt