Frps stortingsgruppe bruker fortsatt mest på fest og moro

Frps stortingsgruppe bruker fortsatt mest på fest og moro. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Frps stortingsgruppe bruker fortsatt mest på fest og moro. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingspartiet som er mest kritisk til utbredt offentlig pengebruk, er fortsatt partiet som hygger seg mest på skattebetalernes regning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps stortingsgruppe brukte i fjor 11.000 kroner per person på såkalte velferdstiltak som julebord, sommerfest og andre sosiale tiltak, skriver Aftenposten.

Det er rundt 23 ganger maksbeløpet til fest og moro for statsansatte. Frp er Stortingets tredje største parti, men har det suverent største budsjettet til fest og moro – både i totalbeløp og per person.

«Vi er en privat organisasjon som av åpenbare grunner må finansieres over statsbudsjettet. Vår organisasjon legger vekt på gode arbeidsforhold og et arbeidsmiljø hvor vi viser raushet og tar vare på våre ansatte og representanter. Dette gjenspeiles i at vi bruker en del av våre faste midler på velferdstiltak», skriver Frps sekretariatsleder Per Kristian Solbak i en epost.

Frp brukte imidlertid langt mindre på fest og moro i fjor sammenlignet med 2017, da partiets stortingsgruppe brukte 26.900 kroner på fest og moro per person, 57 ganger maksbeløpet. Etter omfattende kritikk, lovet partiet endring.

I fjor brukte Høyres stortingsgruppe rundt 9.000 kroner på velferdstiltak per person. Aps stortingsgruppe brukte rundt 4.000.