Bompengepartiet nesten dobbelt så stort som Frp i Stavanger

En meningsmåling for Stavanger viser at Frp har 4,5 prosentpoeng mindre oppslutning enn ved valget i 2015.
En meningsmåling for Stavanger viser at Frp har 4,5 prosentpoeng mindre oppslutning enn ved valget i 2015. Foto: Vidar Knai / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bompengepartiet FNB er blitt nesten dobbelt så stort som Frp i Stavanger, ifølge en ny meningsmåling. I Sandnes er de nesten like store.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meningsmålingen, som er utført av Respons Analyse for Stavanger Aftenblad og VG, viser at partiet har 12 prosent oppslutning i byen.

Frp får 6,3 prosent på målingen, noe som er 4,5 prosentpoeng mindre enn ved valget i 2015.

Dersom det hadde vært kommunevalg nå, ville FNB fått åtte mandater i bystyret, fem flere enn i dag. Frp ville fått fire mandater, og dermed mistet tre av sine nåværende mandater.

En annen måling fra samme byrå viser at FNB også kommer inn i bystyret i nabokommunen Sandnes i Rogaland med seks mandater.

Resultatet på 12,4 prosent overrasker selv ordførerkandidaten i partiet:

– Fantastisk, sier Ellen Karin Moen, FNBs ordførerkandidat i Sandnes, til Stavanger Aftenblad.

Mens FNB fosser fram, har Frp tapt fem mandater siden forrige valg, og det er bare ett mandat som skiller partiene i bystyret, ifølge meningsmålingen for Sandnes. Frp får 13,5 prosent på målingen, 10 prosentpoeng mindre enn ved valget i 2015.

FNB har så langt sagt at det ønsker å samarbeide med andre partier fra sak til sak. Moen understreker at partiet har flere ufravikelige krav, som bompengespørsmålet.

– Bompengesaken var dråpen som fikk begeret til å renne over. Mange velgere opplever at de ikke blir hørt, og derfor kommer de til oss nå, sier Moen.