Boris Johnson vant første runde av ledervalget

Boris Johnson er favoritt i kampen om å bli ny partileder for De konservative i Storbritannia. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Boris Johnson er favoritt i kampen om å bli ny partileder for De konservative i Storbritannia. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boris Johnson vant en klar seier i første runde av toryenes ledervalg i Storbritannia. Tre kandidater fikk for få stemmer til å gå videre til neste runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første silingen ble gjort av De konservatives parlamentarikere i en hemmelig avstemning torsdag formiddag.

Samtlige 313 parlamentarikere i toryenes partigruppe deltok i avstemningen. Boris Johnson fikk støtte fra 114 parlamentarikere og styrker dermed favorittstempelet, mens sittende utenriksminister Jeremy Hunt kom på annenplass med 43 stemmer.

Tre andre kandidater - Andrea Leadsom, Mark Harper og Ester McVey - fikk så få stemmer i torsdagens avstemning at de nå ryker ut av lederkampen.

Neste runde finner sted 18. juni. Utsilingen vil fortsette til bare to kandidater står igjen.

Ledervalget skal deretter avgjøres i en uravstemning blant de 160.000 partimedlemmene. Vinneren blir kunngjort i slutten av juli.

Theresa May gikk av som partileder fredag i forrige uke, men blir sittende som statsminister fram til en ny partileder er på plass.