Krisemøte i Unge Venstre om regjeringsdeltakelse

<p>Høyre-leder og statsminister Erna Solberg (f.v.), Frp-leder og finansminister Siv Jensen, Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande og barne- og familieminister og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad forhandlet fram en regjeringsplattform på Granavolden. Nå rister regjeringen i grunnvollene.</p>
Høyre-leder og statsminister Erna Solberg (f.v.), Frp-leder og finansminister Siv Jensen, Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande og barne- og familieminister og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad forhandlet fram en regjeringsplattform på Granavolden. Nå rister regjeringen i grunnvollene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Samme uke som Frp holdt krisemøte om bompenger, hadde Unge Venstre krisemøte om regjeringsdeltakelsen. Nå vurderer ungdomspartiet regjeringsexit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Enten så må en regjering der Venstre er med, kutte i utslipp, eller så kan vi ikke sitte i regjering, sier Unge Venstre-leder Sondre Hansmark til Klassekampen.

Forrige tirsdag hadde organisasjonen det Hansmark omtaler som et krisemøte. Bakgrunnen for møtet var at oppslutningen om regjeringsprosjektet er på et bunnpunkt.

Les også: Venstre-leder fnyser av Frps bompengekrav: – Jeg mener at vi ikke skal gi noe

– Klima er vår viktigste sak

Unge Venstre-lederen sier at misnøyen startet med at Venstre måtte gå med på et forbud mot såkalt tvillingabort da KrF kom inn i regjering. Det har skapt ytterligere misnøye i organisasjonen etter tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som viser at norske klimagassutslipp øker.

Unge Venstres leder Sondre Hansmark talte på Venstres landsmøte i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Unge Venstres leder Sondre Hansmark talte på Venstres landsmøte i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Abortsaken er en grunnleggende, liberal rettighet, og klima er vår viktigste sak, sier lederen.

Møtet til Venstres ungdomsparti ble holdt samme uke som Frps krisemøte om bompengeoppgjøret.

Les også: Historisk lavmål for Venstre: Vill eblitt utradert fra Stortinget

Frp og Venstre står mot hverandre

Frp og Venstre står på hver sin kant i saken. Frp krever bompengekutt, mens Venstre mener at bypakkene skal bidra til grønn omstilling i storbyene.

Stortingsrepresentant Guri Melby (V) sier at de ikke har noe som helst av bompengegjennomslag å gi Frp og sier at hun forutsetter at regjeringsplattformen blir gjennomført.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden