USAs nye Iran-sanksjoner: «Økonomisk terror»

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei var skeptisk til atomavtalen i utgangspunktet fordi han mente det ikke går an å stole på USA. Etter at USA trakk seg fra avtalen, mener mange i Iran at skeptikerne og de mest konservative politiske kreftene i landet fikk rett.
Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei var skeptisk til atomavtalen i utgangspunktet fordi han mente det ikke går an å stole på USA. Etter at USA trakk seg fra avtalen, mener mange i Iran at skeptikerne og de mest konservative politiske kreftene i landet fikk rett. Foto: Enei.ir / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Iran mener at USAs nye sanksjoner mot landets petrokjemiske industri viser at president Donald Trump ikke er seriøs når han ber om forhandlinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Talsmann for det iranske utenriksdepartementet Abbas Mousavi sa lørdag at sanksjonene er å regne som «økonomisk terror».

Fredag iverksatte Trump-administrasjonen sanksjoner mot Irans største petrokjemiske selskaper etter å ha beskyldt selskapet for å gjøre forretninger med den iranske Revolusjonsgarden, som USA stemplet som en terrororganisasjon i april.

Det er første gang noensinne at USA setter et annet lands militære styrker på sin terrorliste.

Petrokjemisk industri fremstiller kjemiske produkter som plast, syntetiske stoffer, maling og vaskemidler av råolje og naturgass.

USA har innført svært strenge sanksjoner mot Iran etter at Trump trakk USA fra atomavtalen, som ble framforhandlet mellom Iran og seks stormakter i 2015.

Så sent som denne uken uttalte Trump at han er åpen for å forhandle med Iran.