Lokal Frp-leder slipper ikke ultimatum mot Jensen

Siv Jensen og Sylvi Listhaug etter Frps ekstraordinære landsmøte om bompenger onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Siv Jensen og Sylvi Listhaug etter Frps ekstraordinære landsmøte om bompenger onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Frps ordførerkandidat i Tromsø mener partiet må ut av regjeringen dersom ikke partileder Siv Jensen får tilslutning fra samarbeidspartiene om kutt i bompengene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til avisa Nordlys sier Frps ordførerkandidat i Tromsø, Bjørn-Gunnar Jørgensen, at partiet nå må kjempe videre. Blir ikke kravet på seks punkter det ble enighet om i onsdagens landsstyremøte møtt med velvilje fra de andre regjeringspartiene, mener Jørgensen valget er klart.

– Får vi ikke gjennomslag for dette, må vi ut av regjering, er hans korte kommentar.

Liste med krav

På lista står krav om å stoppe nye bypakker, endre nullvekstmålet, slette bompengegjelden, kutte kostnader i eksisterende bypakker, strengere krav til egenandel fra lokale myndigheter når staten bidrar med penger til byområder og nei til veiprising.

Fylkesleder Frank Sve i Frp Møre og Romsdal er derimot mindre bombastisk etter møtet onsdag. Til Sunnmørsposten sier han truslene om å forlate regjeringen var knyttet til en situasjon der de andre partiene i regjeringen ikke ville forhandle med Fremskrittspartiet om en løsning på situasjonen.

– Partiledelsen har hundre prosent oppslutning i landsstyret for nå å starte forhandlingene med de andre regjeringspartiene, sier Sve til avisen onsdag kveld.

Nytt møte

Han påpeker at forhandlingsresultatet skal behandles på et nytt møte i landsstyret, som han håper vil holdes før ferien.

Om bare 14 dager skal Frp stemme ja til å øke bompengeutgiftene med 15 milliarder kroner. Siv Jensen bekreftet onsdag at partiet er bundet til å stemme ja til å øke bompengeutgiftene. Stortinget skal stemme over tre store bompengeprosjekter 19. juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden