Ytterligere framgang for Sp i fersk meningsmåling

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum har all mulig grunn til å le og smile. Sp er virkelig i dytten, viser en fersk meningsmåling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum har all mulig grunn til å le og smile. Sp er virkelig i dytten, viser en fersk meningsmåling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sp får en oppslutning på 15,2 prosent, viser Dagbladets meningsmåling for mai. Partiet slår dermed rekorden fra mars og april, som var på 14,4 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet fortsetter å imponere i meningsmålingene Ipsos MMI har gjort for Dagbladet. Både i mars og april lå partiet på 14,4 prosent, mens de nå er oppe på 15,2 prosent. Med 0,8 prosentpoeng opp er det rekord for partiet.

– Vi har over tid hatt et tydelig budskap: Sikre tjenester nært folk og å ta hele landet i bruk. Det er ikke noe vi har funnet på nettopp, men noe vi har ment og sagt lenge. Stadig flere ser at sentraliseringspolitikken til regjeringen har gått for langt, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til avisen.

Sp er fortsatt det tredje største partiet i den ferske meningsmålingen. Ap går ned 1,2 prosentpoeng fra april og ender på 26,9 prosent, mens Høyre på 20,7 prosent etter et fall på 3,2 prosentpoeng ikke har vært svakere siden november 2015.

KrF går ned 1,6 prosentpoeng på meningsmålingene og ender på 2,3 prosent, noe som er det laveste partiet har fått noensinne på Dagbladets målinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både SV og Venstre går også tilbake, mens Frp, Rødt og MDG alle går fram. Rødt har nå sin femte måned over sperregrensen med en oppslutning på 5,2 prosent, som er en oppgang på 0,6 prosentpoeng fra april.

Dette er tallene: Ap 26,9 (-1,2), Høyre 20,7 (-3,2), Sp 15,2 (+0,8), Frp 12,1 (+2.0), SV 6,3 (-0,5), Rødt 5,2 (+0,6), MDG 4,6 (+1,6), KrF 2,3 (-1,6), Venstre 2,0 (-0,2), Folkeaksjonen nei til mer bompenger 1,7.

936 stemmeberettigede har deltatt i målingen.