Nok en kandidat melder seg på konkurransen om å bli Mays etterfølger

Storbritannias statsminister Theresa May på VM-kamp i cricket i London torsdag. Foreløpig er det tolv konservative partikolleger som ønsker å erstatte henne.
Storbritannias statsminister Theresa May på VM-kamp i cricket i London torsdag. Foreløpig er det tolv konservative partikolleger som ønsker å erstatte henne. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den konservative representanten Mark Harper blir den 12. i rekken av politikere som vil bli statsminister Mays etterfølger, melder The Daily Telegraph.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere innpiskeren erkjenner at utgangsposisjonen kanskje ikke er den sterkeste, men mener at hans lave profil kan gi ham et fortrinn.

-Det har stort sett vært de samme fjesene som har sagt de samme tingene i de siste tre år, legger han til.

Tidligere utenriksminister og ihuga brexitforkjemper Boris Johnson er stadig favoritt og nyter betydelig popularitet på grasrota i partiet. Men de skal først stemme når partiapparatet har slanket listen over potensielle etterfølgere fra tolv til to.

Mange har Johnson langt oppe i halsen og mener at han gjennom overdrivelser, utelatelser og regelrette løgner villedet opinionen på en bevisst måte i tiden fram mot folkeavstemningen.

Tidligere i uken ble det klart at Johnson må forklare seg i retten om påstander han kom med i 2016 om at britene betalte inn 350 millioner pund i uken til EUs felleskasse. Det riktig tallet, korrigert for refusjonsordninger og tilbakeføringer fra EU, er om lag halvparten så stort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brexit kan komme til å endre partisystemet på en grunnleggende måte, med stadig svakere oppslutning om de etablerte partiene i midten. En ny måling fra YouGov viser at 24 prosent av de spurte vil gi sin stemme til Liberaldemokratene ved et nyvalg, mens 22 prosent sier de vil stemme på det ferske brexitpartiet til demagogen Nigel Farage.

Først på tredje og fjerde plass følger de konservative og Labour.