FPÖ vil bidra til å felle Kurz i Østerrike

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz blir mandag trolig felt av opposisjonen, med støtte fra hans tidligere regjeringskollegaer i det sterkt høyreorienterte Frihetspartiet (FPÖ). Foto: AP / NTB scanpix
Østerrikes statsminister Sebastian Kurz blir mandag trolig felt av opposisjonen, med støtte fra hans tidligere regjeringskollegaer i det sterkt høyreorienterte Frihetspartiet (FPÖ). Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sterkt høyreorienterte Frihetspartiet (FPÖ) vil i dag bidra til å felle Østerrikes statsminister Sebastian Kurz.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FPÖ gjorde det alt for en uke siden klart at de ville stemme for opposisjonens mistillitsforslag. Mandag gjentok partiets leder Norbert Hofer dette.

– Vi vil støtte det, sier han.

FPÖ satt inntil nylig i regjering med statsminister Sebastian Kurz' konservative parti ÖVP, men trakk seg da Kurz i tidligere i måneden sparket innenriksminister Herbert Kickl.

Konflikten mellom de to partiene toppet seg da de tyske avisene Der Spiegel og Süddeutsche Zeitung publiserte en video der FPÖs daværende leder Heinz -Christian Strache tilbyr en russisk kvinne, som hevdet å være niesen til en russisk oligark, lukrative offentlige kontrakter i Østerrike i bytte mot valgkampstøtte.

Strache måtte gå av som partileder og visestatsminister, og Kurz sparket Kickl som var generalsekretær i FPÖ da Strache var leder.

Kurz erstattet de avgåtte FPÖ-statsrådene med teknokrater og høytstående tjenestemenn og har varslet nyvalg i september, men lite tyder på at Europas yngste regjeringssjef, som er 32 år gammel, blir sittende så lenge.