Hermstad: Vi er ved et veiskille – vår frihet står på spill

Nasjonal talsperson Arild Hermstad på en pressekonferanse i forkant av landsmøtet i MDG.
Nasjonal talsperson Arild Hermstad på en pressekonferanse i forkant av landsmøtet i MDG. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen annen politisk sak er mer alvorlig enn klimatrusselen og tap av naturmangfold, slår Miljøpartiet De Grønnes talsperson Arild Hermstad fast.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi står ved et veiskille, der langsiktig trygghet, frihet og velferd for alle står på spill, sa Hermstad i sin tale til partiets landsmøte på Fornebu utenfor Oslo fredag.

– Mer enn noen gang før trenger vi partier som ikke bare tar øyenvitneskildringene på alvor, men også de vitenskapelige rapportene, som blir stadig flere, om klima- og naturkrisen, sa Hermstad.

Han er for tiden også byråd for miljø og samferdsel i Oslo.

– Ingen annen politisk sak er mer alvorlig. Trusselen mot livet i havet, mot dyrelivet, mot insektene og plantene må møtes med politiske løsninger. Det krever modige politikere, fremholdt Hermstad.

Aktuelt: MDG-politiker var selv «alternativ» – roser Märtha Louise

Han snakket om at mens folk rundt om i verden erklærer klimakrise, «snakker den norske regjeringen stort sett bare om bompengekrise».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har en samferdselsminister fra Frp som vil sette ned foten for bompenger, som går til buss, bane og trikk. Det har vi sett de siste dagene. Men han har ingen grense for bompenger når de skal gå til motorveier, selv når de motorveiene er rundt og i byene, sa Hermstad.

– Han sier han vil ha lavere bompenger. Jeg sier bare: For en bløffmaker. De som er forbannet på bompenger, må rette kritikken sin mot denne bløffmakeren, Jon Georg Dale, som vil prakke på oss nye motorveier og sende enorme bomutgifter til folk flest, fremholdt MDG-toppen.