Kallmyr diskuterer Schengen-grenser i Kirkenes

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) er tirsdag vert for Schengen grenseforum i Kirkenes.
Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) er tirsdag vert for Schengen grenseforum i Kirkenes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) er tirsdag vert for Schengen grenseforum i Kirkenes. Møtet tar for seg grensekontrollen i EUs yttergrenser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisministeren besøkte mandag Finnmark politidistrikt og fikk omvisning og informasjon om distriktet og status i politireformen, og fortsetter tirsdag som vert for Schengen landegrenseforum.

Organet består av ni land som bruker forumet som arena for å drøfte problemstillinger knyttet til å forvalte Schengens yttergrense på land. Norge har sin yttergrense på land mot Russland, med grenseovergangen på Storskog.

– De siste årene har yttergrensene i Schengen vært under press. Det er derfor viktig å kunne møtes for å diskutere hvordan grensekontroll kan ivaretas på en god måte. Jeg ser også fram til å lære mer om hvilke utfordringer andre land har med grensekontroll, sier Kallmyr.

Formålet med årets møte er å vise gjestene hva Norge gjør for å ha kontroll med vår del av grensen. Programmet inkluderer også et besøk på Storskog og til Garnisonen i Sør-Varanger.

Personvernpolicy