Maduro foreslår nyvalg Venezuela

Venezuelas president Nicolás Maduro tok mandag til orde for å holde nyvalg i det kriserammede landet i håp om at han skulle vinne flertall i nasjonalforsamlingen. Den kontrolleres i dag av opposisjonsleder Juan Guaidó. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix
Venezuelas president Nicolás Maduro tok mandag til orde for å holde nyvalg i det kriserammede landet i håp om at han skulle vinne flertall i nasjonalforsamlingen. Den kontrolleres i dag av opposisjonsleder Juan Guaidó. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venezuelas president Nicolás Maduro vil avholde nyvalg til nasjonalforsamlingen i det kriserammede landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maduro kom med uttalelsen under en tale til en gruppe tilhengere mandag.

– Vi kommer til å legitimere den eneste institusjonen som ennå ikke har vært legitim de siste fem årene, sa Maduro til dem som var til stede.

Han oppfordret videre tilhørerne om å ha respekt for motstanderen, ifølge lokale medier.

Siden 2015 er det opposisjonen, som ledes Juan Guaidó, som har hatt flertall i nasjonalforsamlingen, og som av vestlige land holdes for å være den eneste lovlig valgte demokratiske institusjonen i Venezuela.

Det ordinære valget er planlagt holdt sent neste år, melder Reuters. Når Maduro tenkte et nyvalg kunne finne sted, kom ikke fram under møtet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden