Meny

Mímir Kristjánsson droppet Klassekampen for å bli ordførerkandidat for Rødt

Viking har flyttet fra Stavanger stadion, mens Mímir Kristjánsson har flyttet tilbake til barndomshjemmet noen få hundre meter fra arenaen.
Viking har flyttet fra Stavanger stadion, mens Mímir Kristjánsson har flyttet tilbake til barndomshjemmet noen få hundre meter fra arenaen. Foto: Dagsavisen

Mímir Kristjánsson står mellom plassen oppkalt etter Viking-legenden Reidar Kvammen og Stavanger stadion. Mímir er hjemme.

Mímir Kristjánsson er ferdig med Klassekampen, nå stiller han som ordførerkandidat for Rødt i Stavanger. I barndomsgatene rundt Reidar Kvammens plass står fotballspilleren på sokkelen. Statuen heter «Fotballspilleren» og modellen skal ha vært en musikklærer på Kannik ungdomsskole. I våre sinn forbindes han mer med Reidar Kvammen enn med en lærer.

Kvammen var Viking-spilleren som fikk Adolf Hitler til å rase da Norges bronselag slo Tyskland i nazistenes OL i 1936. Kvammen, teknikeren som definerte midtbanespill flere tiår etter at han kom hjem fra konsentrasjonsleiren Stutthof, politimannen som snudde ryggen til nazifisering, skomakersønnen som sa nei til en karriere i Arsenal. «Reidar Kvammen er mannen som slo Hitler. Ikke bare én gang, men to ganger», skriver Mímir i fotballtidsskiftet Josimar om mannen som var tidenes Viking-spiller og et forbilde i motstandskampen.

Statuen til ære for falne idrettsfolk i 2. verdenskrig skal til å sende en delikat crossball over Holbergs gate og ut på den grønne grasmatten på Stavanger stadion. Der ute spilte Viking kampene på 1970-tallet da en æra ble innledet ved at laget fra Stavanger banket det tyske storlaget FC Köln 1–0.

Fire gull på rad, flere ikoniske bilder som 3–0 mot Sporting Lisboa, 4–2 over Chelsea – før den falne storheten flyttet en mil sørover til Jåttåvågen, ut til industriområdet der betongplattformene ble bygget på 70- og 80-tallet. I dag er stadionet overtatt av Vikings breddelag, friidrettsklubben Skjalg og kringsatt av leiligheter.

Mímir Kristjánsson

  • Født 17. august 1986. Oppvokst på Stokka i Stavanger med islandsk far og norsk mor. I dag på flyttefot hjem fra Grünerløkka i Oslo til barndomshjemmet.
  • Samboer og ett barn.
  • Gikk på Stavanger Katedralskole, ingen utdanning utover videregående skole.
  • Ble ansatt som journalist i Klassekampen i 2010. Vært journalist siden den gang.
  • Har siden 2011 gitt ut åtte bøker, blant dem «Frihet, likhet Island» og «Hva ville Gerhardsen gjort?»
  • Var leder i Stavanger AUF i 2002–03. Meldte overgang til Rød Ungdom og var leder i Rød Ungdom nasjonalt 2006–08.
  • Flytter hjem til Stavanger for å stille som ordførerkandidat for Rødt i høstens kommunevalg.

Sjelens Stavanger

Julaften i fjor. Mímir Kristjánsson skal fylle en spalte i Klassekampen om kulturåret 2018. Han skriver om Reidar Kvammen, Stavanger stadion og at både Mímir og samboer Matilde begge er oppvokst noen langskudd fra statuen og stadionet. Datteren Ásta er nær ved å begynne å snakke østlandsk i familiens leilighet på Grünerløkka, det er fare for at hun kommer til å mene at spillerne på Vålerenga er de kjekkeste i verden.

I en avisspalte der samtidspoesi har en naturligere plass enn fotball, henfaller Mímir til hjemstavnsdiktning. Han skriver om da de nesten 17.000 på Vikings stadion 11. november falt på kne eller omfavnet hverandre. Viking hadde reist seg og var tilbake til norsk fotballs øverste nivå, tribunenehordene veltet ut over kunstgraset, Ásta (da 18 måneder) ble Stavangers yngste banestormer sammen med stavangerske foreldre og besteforeldre. Viking slapp bot fra Fotballforbundet siden forseelsen skyldtes glede. «Vi burde ha kalt henne Reidun», sa Ástas mamma. «Etter Reidar Kvammen?» spurte Mímir. «Ja. Så vil hun alltid være med oss i sjelens Stavanger», svarte Matilde.

Fem favoritter

Musikk: Det går for det meste i NRK Supers Sangfoni X. «Se min kjole» er datterens favoritt, så den står på repeat.

Film: Samboeren og jeg ser «Mongoland» hver jul. En fin tradisjon!

Bok: «Sin egen herre» av den islandske nobelprisvinneren Halldór Laxness. Nordens beste roman. Nordens beste roman.

Mat: Ferske reker i solen blir aldri feil.

Sted: Det er lite som slår Jåttåvågen når Viking spiller hjemmekamp.

Et hjem

– Det er vanskelig å se for seg at ungen din skal vokse opp et annet sted, bli en annen person, ha andre erfaringer. De fleste kan være enige i at mindre byer er bedre å vokse opp i, men også det at vi bor på Grünerløkka, jeg jobbet i avis, samboeren min jobber på teater. Å ha vokst opp der ville kanskje gjort henne til et ufordragelig menneske. Det er noe med å være så innsauset i kulturmiddelklasseboblen.

– Den såkalte Oslo-eliten?

– Å bo i villa på Stokka, er ikke å bo på livets skyggeside det heller.

Mímir er tilbake i Stavanger med sjel, kropp og hjerte. Han pendler mellom Grünerløkka og barndomshjemmet på Stokka, der moren fremdeles bor. Det ble nasjonale overskrifter da journalisten og nyhetssjefen, den halvt islandske forfatteren av bøker om superrikinger, Einar Gerhardsen og Rosa Luxemburg slapp nyheten om overgangen fra Schultzehaugen ved Akerselvas bredder til enebolig på Stokka i Stavanger, fra Klassekampen til Rødt, fra å være venstresidens vulkanske oppkomme på Dagsnytt 18 til diskusjoner om gangstier i lokalpolitikken i Stavanger.

– Noen Oslo-folk reagerte som om jeg hadde sagt at jeg skal gjennom Nordøstpassasjen i kajakk. Det er ikke verdens største endring. Det er hjem, det er tilbake til partiet jeg kom fra, og jeg kjenner flere folk i Stavanger enn jeg trodde.

Mímir: Vil gå i demonstrasjonstog mot Oslo-arrogansen

Ufølsom Oslo-boble

Foto: Caroline Teinum Gilje/Dagsavisen
Foto: Caroline Teinum Gilje/Dagsavisen

Tankene om hjemmebanen kom gradvis, sikkert forsterket av sesongen i Obos-ligaen da bortekampene på Østlandet ble fulgt av Viking Oslo – en supportergruppering med innslag av eksilsiddiser med tilhørighet i hovedstadspresse, regjeringsapparat og byråkrati. Mímirs tanker om en politisk karriere var etter sigende en pub-idé som fikk påfyll etter å ha snakket med et Rødt Stavanger-medlem på fest i Oslo. Lokallaget trengte nye navn på valglisten.

– Det er noe med å være i Oslo-boblen, og da framstår det spesielt å bryte ut frivillig.

– Aslak Sira Myhre kan vel også flytte hjem igjen?

– Ja, han burde dra han også. Det var en som sa til meg at flere bør reise hjem til bygda. Stavanger er jo ikke det. En annen sa han hadde skjønt det hvis jeg hadde stilt på topp for Rødt i Oslo, men i en så liten by som Stavanger! Det er noen sperrer ute og går. De mener ikke noe vondt, men de tenker seg ikke om.

Les også: Mimir ble hekta på aksjer

Ser rødt av Røkkes paradis-planer

Vi drikker kaffe uten melk på en kafé i Ledaalparken, rett ved Kielland-familiens lyststed – senere konvertert til kongebolig og museum. Kafeen ligger i Hermetikken, det tidligere hermetikklaboratoriet som er renovert til perfeksjon av Acta-gründeren og eiendomsstorheten Alfred Ydstebø. På Hermetikkens høyreside bygges Hermetikkfagskolen om til leiligheter, til venstre for oss kommer det enda flere leiligheter.

Ydstebø-selskapet Base Propertys planer i jernbaneområdet i Paradis sammen med Kjell Inge Røkkes Aker BP og Bane NOR har fått Mímir til å se rødt. Samme morgen har han vært på kronikkplass i Stavanger Aftenblad og kjeftet på planene om å flytte Aker BPs ansatte fra Jåttåvågen – like ved Vikings stadion – til nytt hovedkontor i Paradis ved Stavanger sentrum. Høyres løfte om en «rettedølsk» saksbehandling fikk lokalvalgkampen til å bråstarte lenge før valglistene var levert. Gamleordfører Arne Rettedal var håndfast i oljealderens byggefase, og rekvirerte flammekaster da tomter til nyinnflyttede amerikanere måtte tines midtvinters.

Mímir tolker Stavangers politiske legende annerledes enn dagens Høyre-politikere. Boligpolitikken til Rettedal var radikal, sansen for offentlige grep og inngrep var et kjennetegn, og mye av forklaringen på at byen har hatt et kvart århundre med Høyre-ordførere ligger i at Rettedals politiske arvinger har vært så lyseblå at partiet også samarbeidet med Ap i nyere tid.

– Det som var Høyre-politikk på Rettedals tid, ville ha vært radikal Ap-politikk i dag. I dag kan du ikke være sikker på å få tariffavtale, forskjellene øker, staten blander seg jo aldri inn i industribygging eller boligpolitikk. Alt dette gjør at Stavanger er blitt en veldig blå by. Men det er ikke derfor de gamle tantene i Stavanger har stemt Høyre. Høyre har hatt noen flinke ordførere. Ideen om at Stavangers befolkning er låst til å stemme på mer marked og lavere skatter stemmer ikke, sier Mímir.

Les også: Klassekampens nyhetssjef blir ordførerkandidat for Rødt

– Mangler Gerhardsen-refleksen

Mens Stavanger-politikerne viser til Rettedals ofte sosialdemokratiske grep, brukte Mímir pappapermisjonstiden til å finne ut av hva Gerhardsen ville ha gjort. Slikt blir det bøker av.

– Jeg er overrasket over hvor mye av politikken fra den gangen som er glemt i dag. Den rettedalske boligpolitikken var så radikal – det er ingen som står for det i dag, ikke engang SV. Nå er alt staten kunne ha gjort, skutt ned.

– Oljå er et godt eksempel. Sjømatnæringen er en naturressurs og bør bygges ut, men det er ingen idé om grunnrentebeskatning og staten har solgt seg ut av selskapet de hadde. Klimasaken er det beste argumentet for at vi trenger Gerhardsens næringspolitikk. Det er grapse lønnsomt å forurense. Hvis du skal få en omstilling som kanskje ikke er lønnsom i starten, men som blir lønnsom på sikt, da trengs staten. Det er synd for oss at Gerhardsen-refleksen mangler.

Rødts ordførerkandidat i Stavanger Mimir Kristjánsson lover å kutte politikerlønninger dersom han får makten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Rødts ordførerkandidat i Stavanger Mimir Kristjánsson lover å kutte politikerlønninger dersom han får makten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

«Den galna tiå» kommer ikke tilbake

Forestillingen om det nyrike og blå Stavanger er godt vedlikeholdt av siddiser flest, men byen som hadde 44 hermetikkfabrikker i 1912 og et skille mellom østkant og vestkant som står den dag i dag, har en rød fortid. I 1919 sydet byen av revolusjonær iver og generalstreik. Andre byer tok ikke generalstreiken alvorlig, men i Stavanger fryktet borgerskapet revolusjon.

Borgermester og postmester Adam Egede-Nissen – også kjent som «den røde postmester» – ledet an i folkemengden som blokkerte jernbaneskinnene og havnen med krav om å opprette diplomatiske forbindelser med bolsjevikregjeringen i det nye Sovjetunionen. Politimesteren fikk stanset planene om å sende krigsskip mot Stavanger, og kommanderende general mottok et kodet telegram om å flytte et våpenlager for å hindre arbeidernes overtakelse av våpen og ammunisjon. «Den galna tiå» – betegnelsen på byens revolusjonære år – kommer ikke tilbake. Borgerskapet kan sove trygt.

– Det er ikke alt fra Egede-Nissen som skal gjentas, forsikrer Mímir. Rødt er inne i bystyret i Stavanger med én representant i dag, håpet er å få inn tre hvis venstrevinden på meningsmålingene holder seg helt til valgdagen.

– Det er en myte Stavanger-folk elsker å dyrke; «me kan kjøba heile Oslo hvis me vil», og at her har alle to Teslaer. Vi dyrker ideen selv om at alle i Stavanger har så mye penger, samtidig som det er oppfatningen om oss andre steder. Da oljekrisen rammet, syntes ikke folk i resten av Norge synd på Stavanger-regionen. De fleste som jobber i oljå har vanlige lønninger, har stressende jobber og det er mange som arbeider i varehandel, industri og helsevesenet.

Les også: Rødt raser mot Paradis-planer

Sosial dumping i Stavanger

Flere stavangerske myter? Hva med sosial dumping? Den siste tiden har lokale medier vært fylt opp av saker om The Old Irish Pub, en dansk nattklubbkjede som prøver å etablere seg i De Røde Sjøhus midt i sentrum. Arbeidstilsynet avslørte at firmaet lot ni polske arbeidere overnatte på arbeidsplassen – uten rømningsveier. Neste forsøk på å huse arbeiderne imponerte heller ikke Arbeidstilsynet. Flere som måtte overnatte på samme rom og overnatting i en kjeller som ikke var godkjent for formålet, har sjokkert politikerne.

– Det er altfor mange folk i denne byen som tror sosial dumping er et Oslo-fenomen. Det finnes underbetalte polakker som blir utbyttet på det groveste her også. Det er en myte byen er glad i å opprettholde.

Nede i sentrum, rett ut av Vågen, er det stadig installasjoner på vei inn og ut av Rosenberg WorleyParsons. Tidene er bedre, oljeprisen er på 70 dollar fatet, Viking er tilbake i eliteserien, verftet går godt.

– Den største forskjellen mellom Oslo, Stavanger og mange steder langs kysten er forholdet til næringsliv og verdiskaping. Her er det et alfa og omega, næringsliv og verdiskaping er det folk er opptatt av. Man tenker sånn hele tiden. I indre ring i Oslo er den slags fremmed, det er teoretisk.

Mímir henter fram et eksempel fra da Klassekampen skulle satse på økonomi- og arbeidslivsjournalistikk.

– Vi satt der på et redaksjonsmøte og skulle begynne med økonomisatsing, og folk hadde ikke hørt om oljemessen ONS. Det er helt fjernt. Å lage økonomisatsing i en nasjonal avis og ikke kjenne til den største økonomiske messen i Norge! Forskjellen er helt ekstrem. Hva er Stavangers skyline? Du kan stå på Torget, og så er det en eller annen konstruksjon på Rosenberg som rager over trehusene. Stavanger er den eneste storbyen i Norge med et verft rett i trynet på deg.

– Oljå er blitt en kulturkrig

Mímir tar litt av æren for at Rødt ser ut til å droppe ideen om nedstengning av norsk oljeproduksjon innen 2030. Dagens Rødt har da røtter i AKP (m-l) og 70-tall.

Mimir Kristjánsson holdt apell under støttemarkering for Julian Assange utenfor den britiske ambassaden i slutten av april. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Mimir Kristjánsson holdt apell under støttemarkering for Julian Assange utenfor den britiske ambassaden i slutten av april. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Problemet er at oljå er blitt en kulturkrig, enten er du for eller så er du imot. Alle nyanser er vekke. Her i regionen løper Høyre og Frp opp og ned langs kysten og heier på oljå, noe som er helt latterlig. Det er en næring, og politikere skal ikke heie på næringer. Oljå er ikke et fotballag – politikere skal lage en politikk som gjør at næringer kan vokse. Så har du en klimabevegelse og partier på venstresiden, og særlig Miljøpartiet De Grønne, som mener at oljå er umoralsk. Det er folk i MDG som mener at olje er like ille som slaveri. Den diskusjonen kan en bare gi opp.

– Venstresidekonflikten er tydelig?

– Rødt har noen røtter fra kraftsosialisme. Det er ikke alt og alle i Rødt som er sånn, men det er en nerve som har ligget der siden AKP (m-l) drev med sjølproletarisering. Rødts store sak i moderne tid har vært motstand mot kraftkablene. I Rødt har bygging av industri stått i sentrum. Derfor har det vært rart med 2030-målet – det er noe urødtsk over det målet.

Les også: Tåler ikke dagens lys

De røde kampene

Mímir pendler inntil videre mellom en uke på politikerjobb i Stavanger og en uke av i Oslo. Listen med politiske saker som skal løses når Rødt blir til tre i bystyret, samles i koalisjon med Ap, SV og MDG og muligens får støtte av Senterpartiet, kverner i Mímirs hode.

Kampen om Paradis, kampen mot «den hakkende galne» cruisetrafikken som fyller Vågen, kampen mot kommersialisering av tjenester, kampen mot de økte forskjellene – som kan begynne med at sosialhjelpsmottakere slipper å få avkortet barnetrygden. Dessuten er det en kamp å føre mot det Mímir mener er en politisk klasse.

– Det er en sinnssyk ukultur i Stavanger kommune, og det er fordi Høyre har styrt i et kvart århundre. De er blitt utrolig vant med å tilgodese venner og kjente. Jeg har hørt at det alltid har vært sånn, men er sjokkert over å se det i praksis. Politikerne i Stavanger har skyhøye lønninger, de tjener mer enn politikerne i Trondheim og Bergen. Det trengs noen som kan røske opp, og Rødt er et parti som kan være egnet til det.

Vi går ut av Ledaalparken og passerer murvillaene til to superrikinger. Nede i gata står sveitservillaen Adam Egede-Nissen etterlot seg. Dette er Stavanger, dette er Mímirs hjemmebane.

Artikkelen ble først publisert på Dagsavisen.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:30 Netanyahu vil «vurdere» USAs fredsplan23:26 Mann i 20-årene alvorlig skadd etter knivstikking i Oslo22:57 Messi og Argentina videre i Copa America22:33 Flammende feiring hele sankthanshelgen22:18 Fra trenerkritikk til matchvinner-status for Branns Koomson22:15 Houthi-opprørere angrep flyplass i Saudi-Arabia21:57 Militær hacking kan lamme samfunnet21:57 Økning i antall eiendomsmeglere som har brutt god meglerskikk21:57 USA beredt på å forhandle med Iran21:52 Nesna-ordfører truer med å ta 130 millioner kroner ut av Nord universitet21:51 Koomson ble helten for Brann21:50 Mislykket kuppforsøk i Etiopia - forsvarssjef drept21:44 Norge møter England i VM-kvartfinalen, kamerunsk sinne etter VAR-avgjørelser21:24 Glimt hedret avdøde Arild Berg med seier21:17 Tung avslutning på proffdebuten for Hovland20:45 Smell for Erdogan i Istanbuls omvalg20:38 Abbas har ingen tro på Kushners plan20:38 Erdogan gratulerer opposisjonskandidat i Istanbul20:37 Fjerde strake uavgjorte mellom Ranheim og Mjøndalen i Trondheim20:37 Savnet turgåer funnet etter leteaksjon i Askvoll20:27 Stabæk tok sesongens første bortepoeng: – Endelig, vi trengte den20:17 Ny hjemmeseier til Odd, Fagermo avventer gullsnakk20:02 Syklist til sykehus etter kollisjon med bil i Larvik20:02 Årets første tap for Aalesund19:59 Boli ble helten for Stabæk19:56 Hjemmeseier for Strømmen over Kongsvinger19:54 Bodø/Glimt seiret i målfest19:54 Wangberg ødela for gamleklubben Rosenborg19:53 Wangberg ble helten for Tromsø19:53 Haugsdal-dobbel for Nest-Sotra19:52 KFUM med hjemmeseier over HamKam19:52 Uavgjort for Ranheim og Mjøndalen19:52 Haugen scoret hattrick for Sogndal19:51 Kachi scoret to for Sandnes Ulf19:51 Fandi senket Aalesund19:50 Nordkvelle scoret to for Odd19:38 Akasia-sjef har sagt opp etter uenighet med styret19:36 Politiet sikrer bevis etter brann på skole i Bodø19:28 Frykter tilbakeslag i kampen mot aids, malaria og tuberkulose18:56 Ny seier for Fredrikstad18:50 Ny gigantisk demonstrasjon mot Tsjekkias statsminister18:45 Vatikanet avlyser kvinne-fotballkamp etter abort-strid18:45 Erdogans kandidat erkjenner valgnederlag i Istanbul18:33 Eriksen Søreide reiser til Vest-Balkan18:17 Iran mener amerikansk drone befant seg i iransk luftrom i mai18:10 SV bekymret for streikeretten etter tvungen lønnsnemnd18:04 Johnsons ledelse krymper etter husbråk18:01 Sykehusstreiken stanset med tvungen lønnsnemnd17:36 Flere involvert i slagsmål ved togstasjonen i Asker17:35 Solskjær ansatte tidligere Molde-kollega17:23 Deila etter poeng mot Sarpsborg: – Vi ønsker å fremstå enda bedre enn dette17:20 Sudans protestbevegelse godtar veikart for overgangsstyre17:18 Grøndahl Jansen på pallen i Nederland17:02 Shroot-dobbel for Hødd17:02 Såret dansk gutt hentet hjem fra Syria17:01 Hamilton vant igjen, ti strake for Mercedes16:59 KNM Helge Ingstad blir ikke reparert16:56 Lillebo ordnet poeng for Stjørdals-Blink16:52 Poengdeling for Vålerenga og Sarpsborg16:47 Poengdeling mellom Åsane og Kaupanger16:44 Carthy rykket tidlig og vant i Sveits16:28 Norsk eventyrhest travet inn ny storpremie, kun slått av legende16:23 Mauritanias valgkommisjon: Ghazouani blir ny president16:13 NRK: Mot tvungen lønnsnemnd i sykehusstreiken16:02 Tvangsbruk mot innsatt opp i retten i Norge for første gang15:48 Trafikkaos stoppet NM-ritt15:25 Knusende seier for Arendal15:20 Regjeringen setter av en milliard til nullutslipp i næringstransporten14:58 Ringen gjør de norske VM-spillerne sterkere14:57 Federer viser form foran Wimbledon – tok sin tiende tittel i Halle14:53 Amazon Grimstad seiret i målfest14:48 Suveren seier til Skarstein i Polen14:43 Savnet kvinne funnet omkommet i Stordal i Møre og Romsdal14:41 Havarikommisjonen i gang med undersøkelser etter flyulykke i Mandal14:25 Deler av kjøreopplæringen skal ikke regnes som fravær14:00 Tre VM-kvalifiseringskamper utløste en blodig krig13:51 MC-fører alvorlig skadd i trafikkulykke13:43 Skarpnord og Daffinrud og delte 4.-plassen i Thailand13:42 Trump: – Iran kan bli et veldig rikt land13:33 Staten ga 9,2 milliarder kroner i startlån til bolig i fjor13:07 VAR i dansk superliga fra neste år12:58 Lite søvn for VM-heltene etter straffedramaet12:46 Trønderekspressen vant Styrkeprøven12:42 Nigeria-trener hevder bonuskonflikt er løst12:10 Mann berget av helikopter etter fallulykke i Asker11:57 Bolton: – Iran må ikke feiltolke USAs klokskap som svakhet11:46 – Det er ikke så makabert som det fremstår11:44 Dani Alves gir seg i PSG11:39 Høie vil ta opp nattransport av eldre med sykehusdirektørene11:18 Færre enn hver tiende volds- og overgrepssak ender med tiltale10:44 ASEAN-landene vil ha fotball-VM i 203410:28 Herlovsen fikk gaven hun ønsket seg10:00 Klart for prosedyrer – Ludvigsen risikerer tolv års fengsel10:00 IS bygger nytt kalifat i Afghanistan09:29 USA fikk revansj for sjokktapet som nektet laget VM-deltakelse09:16 Hjelmseth byttet sko og sendte Australia ut07:00 – Et mirakel har skjedd her med disse barna06:55 17 funnet døde etter bygningskollaps i Kambodsja05:54 Avviser samarbeid: – Døren er låst og nøkkelen kastet05:53 Dette skjer i dag
Siste nytt
23:30VerdenNetanyahu vil «vurdere» USAs fredsplan23:26NorgeMann i 20-årene alvorlig skadd etter knivstikking i Oslo22:57SportMessi og Argentina videre i Copa America22:33NorgeFlammende feiring hele sankthanshelgen22:18SportFra trenerkritikk til matchvinner-status for Branns Koomson22:15VerdenHouthi-opprørere angrep flyplass i Saudi-Arabia21:57VerdenMilitær hacking kan lamme samfunnet21:57NorgeØkning i antall eiendomsmeglere som har brutt god meglerskikk21:57VerdenUSA beredt på å forhandle med Iran21:52NorgeNesna-ordfører truer med å ta 130 millioner kroner ut av Nord universitet21:51SportKoomson ble helten for Brann21:50VerdenMislykket kuppforsøk i Etiopia - forsvarssjef drept21:44SportNorge møter England i VM-kvartfinalen, kamerunsk sinne etter VAR-avgjørelser21:24SportGlimt hedret avdøde Arild Berg med seier21:17SportTung avslutning på proffdebuten for Hovland20:45VerdenSmell for Erdogan i Istanbuls omvalg20:38VerdenAbbas har ingen tro på Kushners plan20:38VerdenErdogan gratulerer opposisjonskandidat i Istanbul20:37SportFjerde strake uavgjorte mellom Ranheim og Mjøndalen i Trondheim20:37NorgeSavnet turgåer funnet etter leteaksjon i Askvoll20:27SportStabæk tok sesongens første bortepoeng: – Endelig, vi trengte den20:17SportNy hjemmeseier til Odd, Fagermo avventer gullsnakk20:02NorgeSyklist til sykehus etter kollisjon med bil i Larvik20:02SportÅrets første tap for Aalesund19:59SportBoli ble helten for Stabæk19:56SportHjemmeseier for Strømmen over Kongsvinger19:54SportBodø/Glimt seiret i målfest19:54SportWangberg ødela for gamleklubben Rosenborg19:53SportWangberg ble helten for Tromsø19:53SportHaugsdal-dobbel for Nest-Sotra19:52SportKFUM med hjemmeseier over HamKam19:52SportUavgjort for Ranheim og Mjøndalen19:52SportHaugen scoret hattrick for Sogndal19:51SportKachi scoret to for Sandnes Ulf19:51SportFandi senket Aalesund19:50SportNordkvelle scoret to for Odd19:38NorgeAkasia-sjef har sagt opp etter uenighet med styret19:36NorgePolitiet sikrer bevis etter brann på skole i Bodø19:28Helse og livsstilFrykter tilbakeslag i kampen mot aids, malaria og tuberkulose18:56SportNy seier for Fredrikstad18:50VerdenNy gigantisk demonstrasjon mot Tsjekkias statsminister18:45SportVatikanet avlyser kvinne-fotballkamp etter abort-strid18:45VerdenErdogans kandidat erkjenner valgnederlag i Istanbul18:33NorgeEriksen Søreide reiser til Vest-Balkan18:17VerdenIran mener amerikansk drone befant seg i iransk luftrom i mai18:10NorgeSV bekymret for streikeretten etter tvungen lønnsnemnd18:04VerdenJohnsons ledelse krymper etter husbråk18:01NorgeSykehusstreiken stanset med tvungen lønnsnemnd17:36NorgeFlere involvert i slagsmål ved togstasjonen i Asker17:35SportSolskjær ansatte tidligere Molde-kollega17:23SportDeila etter poeng mot Sarpsborg: – Vi ønsker å fremstå enda bedre enn dette17:20VerdenSudans protestbevegelse godtar veikart for overgangsstyre17:18SportGrøndahl Jansen på pallen i Nederland17:02SportShroot-dobbel for Hødd17:02VerdenSåret dansk gutt hentet hjem fra Syria17:01SportHamilton vant igjen, ti strake for Mercedes16:59NorgeKNM Helge Ingstad blir ikke reparert16:56SportLillebo ordnet poeng for Stjørdals-Blink16:52SportPoengdeling for Vålerenga og Sarpsborg16:47SportPoengdeling mellom Åsane og Kaupanger16:44SportCarthy rykket tidlig og vant i Sveits16:28SportNorsk eventyrhest travet inn ny storpremie, kun slått av legende16:23VerdenMauritanias valgkommisjon: Ghazouani blir ny president16:13NorgeNRK: Mot tvungen lønnsnemnd i sykehusstreiken16:02NorgeTvangsbruk mot innsatt opp i retten i Norge for første gang15:48SportTrafikkaos stoppet NM-ritt15:25SportKnusende seier for Arendal15:20NorgeRegjeringen setter av en milliard til nullutslipp i næringstransporten14:58SportRingen gjør de norske VM-spillerne sterkere14:57SportFederer viser form foran Wimbledon – tok sin tiende tittel i Halle14:53SportAmazon Grimstad seiret i målfest14:48SportSuveren seier til Skarstein i Polen14:43NorgeSavnet kvinne funnet omkommet i Stordal i Møre og Romsdal14:41NorgeHavarikommisjonen i gang med undersøkelser etter flyulykke i Mandal14:25NorgeDeler av kjøreopplæringen skal ikke regnes som fravær14:00VerdenTre VM-kvalifiseringskamper utløste en blodig krig13:51NorgeMC-fører alvorlig skadd i trafikkulykke13:43SportSkarpnord og Daffinrud og delte 4.-plassen i Thailand13:42VerdenTrump: – Iran kan bli et veldig rikt land13:33PengerStaten ga 9,2 milliarder kroner i startlån til bolig i fjor13:07SportVAR i dansk superliga fra neste år12:58SportLite søvn for VM-heltene etter straffedramaet12:46SportTrønderekspressen vant Styrkeprøven12:42SportNigeria-trener hevder bonuskonflikt er løst12:10NorgeMann berget av helikopter etter fallulykke i Asker11:57VerdenBolton: – Iran må ikke feiltolke USAs klokskap som svakhet11:46Verden– Det er ikke så makabert som det fremstår11:44SportDani Alves gir seg i PSG11:39NorgeHøie vil ta opp nattransport av eldre med sykehusdirektørene11:18NorgeFærre enn hver tiende volds- og overgrepssak ender med tiltale10:44SportASEAN-landene vil ha fotball-VM i 203410:28SportHerlovsen fikk gaven hun ønsket seg10:00NorgeKlart for prosedyrer – Ludvigsen risikerer tolv års fengsel10:00VerdenIS bygger nytt kalifat i Afghanistan09:29SportUSA fikk revansj for sjokktapet som nektet laget VM-deltakelse09:16NorgeHjelmseth byttet sko og sendte Australia ut07:00Reise– Et mirakel har skjedd her med disse barna06:55Verden17 funnet døde etter bygningskollaps i Kambodsja05:54NorgeAvviser samarbeid: – Døren er låst og nøkkelen kastet05:53NorgeDette skjer i dag
Populært