Mímir Kristjánsson droppet Klassekampen for å bli ordførerkandidat for Rødt

Viking har flyttet fra Stavanger stadion, mens Mímir Kristjánsson har flyttet tilbake til barndomshjemmet noen få hundre meter fra arenaen.
Viking har flyttet fra Stavanger stadion, mens Mímir Kristjánsson har flyttet tilbake til barndomshjemmet noen få hundre meter fra arenaen. Foto: Dagsavisen

Mímir Kristjánsson står mellom plassen oppkalt etter Viking-legenden Reidar Kvammen og Stavanger stadion. Mímir er hjemme.

Mímir Kristjánsson er ferdig med Klassekampen, nå stiller han som ordførerkandidat for Rødt i Stavanger. I barndomsgatene rundt Reidar Kvammens plass står fotballspilleren på sokkelen. Statuen heter «Fotballspilleren» og modellen skal ha vært en musikklærer på Kannik ungdomsskole. I våre sinn forbindes han mer med Reidar Kvammen enn med en lærer.

Kvammen var Viking-spilleren som fikk Adolf Hitler til å rase da Norges bronselag slo Tyskland i nazistenes OL i 1936. Kvammen, teknikeren som definerte midtbanespill flere tiår etter at han kom hjem fra konsentrasjonsleiren Stutthof, politimannen som snudde ryggen til nazifisering, skomakersønnen som sa nei til en karriere i Arsenal. «Reidar Kvammen er mannen som slo Hitler. Ikke bare én gang, men to ganger», skriver Mímir i fotballtidsskiftet Josimar om mannen som var tidenes Viking-spiller og et forbilde i motstandskampen.

Statuen til ære for falne idrettsfolk i 2. verdenskrig skal til å sende en delikat crossball over Holbergs gate og ut på den grønne grasmatten på Stavanger stadion. Der ute spilte Viking kampene på 1970-tallet da en æra ble innledet ved at laget fra Stavanger banket det tyske storlaget FC Köln 1–0.

Fire gull på rad, flere ikoniske bilder som 3–0 mot Sporting Lisboa, 4–2 over Chelsea – før den falne storheten flyttet en mil sørover til Jåttåvågen, ut til industriområdet der betongplattformene ble bygget på 70- og 80-tallet. I dag er stadionet overtatt av Vikings breddelag, friidrettsklubben Skjalg og kringsatt av leiligheter.

Mímir Kristjánsson

  • Født 17. august 1986. Oppvokst på Stokka i Stavanger med islandsk far og norsk mor. I dag på flyttefot hjem fra Grünerløkka i Oslo til barndomshjemmet.
  • Samboer og ett barn.
  • Gikk på Stavanger Katedralskole, ingen utdanning utover videregående skole.
  • Ble ansatt som journalist i Klassekampen i 2010. Vært journalist siden den gang.
  • Har siden 2011 gitt ut åtte bøker, blant dem «Frihet, likhet Island» og «Hva ville Gerhardsen gjort?»
  • Var leder i Stavanger AUF i 2002–03. Meldte overgang til Rød Ungdom og var leder i Rød Ungdom nasjonalt 2006–08.
  • Flytter hjem til Stavanger for å stille som ordførerkandidat for Rødt i høstens kommunevalg.

Sjelens Stavanger

Julaften i fjor. Mímir Kristjánsson skal fylle en spalte i Klassekampen om kulturåret 2018. Han skriver om Reidar Kvammen, Stavanger stadion og at både Mímir og samboer Matilde begge er oppvokst noen langskudd fra statuen og stadionet. Datteren Ásta er nær ved å begynne å snakke østlandsk i familiens leilighet på Grünerløkka, det er fare for at hun kommer til å mene at spillerne på Vålerenga er de kjekkeste i verden.

I en avisspalte der samtidspoesi har en naturligere plass enn fotball, henfaller Mímir til hjemstavnsdiktning. Han skriver om da de nesten 17.000 på Vikings stadion 11. november falt på kne eller omfavnet hverandre. Viking hadde reist seg og var tilbake til norsk fotballs øverste nivå, tribunenehordene veltet ut over kunstgraset, Ásta (da 18 måneder) ble Stavangers yngste banestormer sammen med stavangerske foreldre og besteforeldre. Viking slapp bot fra Fotballforbundet siden forseelsen skyldtes glede. «Vi burde ha kalt henne Reidun», sa Ástas mamma. «Etter Reidar Kvammen?» spurte Mímir. «Ja. Så vil hun alltid være med oss i sjelens Stavanger», svarte Matilde.

Fem favoritter

Musikk: Det går for det meste i NRK Supers Sangfoni X. «Se min kjole» er datterens favoritt, så den står på repeat.

Film: Samboeren og jeg ser «Mongoland» hver jul. En fin tradisjon!

Bok: «Sin egen herre» av den islandske nobelprisvinneren Halldór Laxness. Nordens beste roman. Nordens beste roman.

Mat: Ferske reker i solen blir aldri feil.

Sted: Det er lite som slår Jåttåvågen når Viking spiller hjemmekamp.

Et hjem

– Det er vanskelig å se for seg at ungen din skal vokse opp et annet sted, bli en annen person, ha andre erfaringer. De fleste kan være enige i at mindre byer er bedre å vokse opp i, men også det at vi bor på Grünerløkka, jeg jobbet i avis, samboeren min jobber på teater. Å ha vokst opp der ville kanskje gjort henne til et ufordragelig menneske. Det er noe med å være så innsauset i kulturmiddelklasseboblen.

– Den såkalte Oslo-eliten?

– Å bo i villa på Stokka, er ikke å bo på livets skyggeside det heller.

Mímir er tilbake i Stavanger med sjel, kropp og hjerte. Han pendler mellom Grünerløkka og barndomshjemmet på Stokka, der moren fremdeles bor. Det ble nasjonale overskrifter da journalisten og nyhetssjefen, den halvt islandske forfatteren av bøker om superrikinger, Einar Gerhardsen og Rosa Luxemburg slapp nyheten om overgangen fra Schultzehaugen ved Akerselvas bredder til enebolig på Stokka i Stavanger, fra Klassekampen til Rødt, fra å være venstresidens vulkanske oppkomme på Dagsnytt 18 til diskusjoner om gangstier i lokalpolitikken i Stavanger.

– Noen Oslo-folk reagerte som om jeg hadde sagt at jeg skal gjennom Nordøstpassasjen i kajakk. Det er ikke verdens største endring. Det er hjem, det er tilbake til partiet jeg kom fra, og jeg kjenner flere folk i Stavanger enn jeg trodde.

Mímir: Vil gå i demonstrasjonstog mot Oslo-arrogansen

Ufølsom Oslo-boble

Foto: Caroline Teinum Gilje/Dagsavisen
Foto: Caroline Teinum Gilje/Dagsavisen

Tankene om hjemmebanen kom gradvis, sikkert forsterket av sesongen i Obos-ligaen da bortekampene på Østlandet ble fulgt av Viking Oslo – en supportergruppering med innslag av eksilsiddiser med tilhørighet i hovedstadspresse, regjeringsapparat og byråkrati. Mímirs tanker om en politisk karriere var etter sigende en pub-idé som fikk påfyll etter å ha snakket med et Rødt Stavanger-medlem på fest i Oslo. Lokallaget trengte nye navn på valglisten.

– Det er noe med å være i Oslo-boblen, og da framstår det spesielt å bryte ut frivillig.

– Aslak Sira Myhre kan vel også flytte hjem igjen?

– Ja, han burde dra han også. Det var en som sa til meg at flere bør reise hjem til bygda. Stavanger er jo ikke det. En annen sa han hadde skjønt det hvis jeg hadde stilt på topp for Rødt i Oslo, men i en så liten by som Stavanger! Det er noen sperrer ute og går. De mener ikke noe vondt, men de tenker seg ikke om.

Les også: Mimir ble hekta på aksjer

Ser rødt av Røkkes paradis-planer

Vi drikker kaffe uten melk på en kafé i Ledaalparken, rett ved Kielland-familiens lyststed – senere konvertert til kongebolig og museum. Kafeen ligger i Hermetikken, det tidligere hermetikklaboratoriet som er renovert til perfeksjon av Acta-gründeren og eiendomsstorheten Alfred Ydstebø. På Hermetikkens høyreside bygges Hermetikkfagskolen om til leiligheter, til venstre for oss kommer det enda flere leiligheter.

Ydstebø-selskapet Base Propertys planer i jernbaneområdet i Paradis sammen med Kjell Inge Røkkes Aker BP og Bane NOR har fått Mímir til å se rødt. Samme morgen har han vært på kronikkplass i Stavanger Aftenblad og kjeftet på planene om å flytte Aker BPs ansatte fra Jåttåvågen – like ved Vikings stadion – til nytt hovedkontor i Paradis ved Stavanger sentrum. Høyres løfte om en «rettedølsk» saksbehandling fikk lokalvalgkampen til å bråstarte lenge før valglistene var levert. Gamleordfører Arne Rettedal var håndfast i oljealderens byggefase, og rekvirerte flammekaster da tomter til nyinnflyttede amerikanere måtte tines midtvinters.

Mímir tolker Stavangers politiske legende annerledes enn dagens Høyre-politikere. Boligpolitikken til Rettedal var radikal, sansen for offentlige grep og inngrep var et kjennetegn, og mye av forklaringen på at byen har hatt et kvart århundre med Høyre-ordførere ligger i at Rettedals politiske arvinger har vært så lyseblå at partiet også samarbeidet med Ap i nyere tid.

– Det som var Høyre-politikk på Rettedals tid, ville ha vært radikal Ap-politikk i dag. I dag kan du ikke være sikker på å få tariffavtale, forskjellene øker, staten blander seg jo aldri inn i industribygging eller boligpolitikk. Alt dette gjør at Stavanger er blitt en veldig blå by. Men det er ikke derfor de gamle tantene i Stavanger har stemt Høyre. Høyre har hatt noen flinke ordførere. Ideen om at Stavangers befolkning er låst til å stemme på mer marked og lavere skatter stemmer ikke, sier Mímir.

Les også: Klassekampens nyhetssjef blir ordførerkandidat for Rødt

– Mangler Gerhardsen-refleksen

Mens Stavanger-politikerne viser til Rettedals ofte sosialdemokratiske grep, brukte Mímir pappapermisjonstiden til å finne ut av hva Gerhardsen ville ha gjort. Slikt blir det bøker av.

– Jeg er overrasket over hvor mye av politikken fra den gangen som er glemt i dag. Den rettedalske boligpolitikken var så radikal – det er ingen som står for det i dag, ikke engang SV. Nå er alt staten kunne ha gjort, skutt ned.

– Oljå er et godt eksempel. Sjømatnæringen er en naturressurs og bør bygges ut, men det er ingen idé om grunnrentebeskatning og staten har solgt seg ut av selskapet de hadde. Klimasaken er det beste argumentet for at vi trenger Gerhardsens næringspolitikk. Det er grapse lønnsomt å forurense. Hvis du skal få en omstilling som kanskje ikke er lønnsom i starten, men som blir lønnsom på sikt, da trengs staten. Det er synd for oss at Gerhardsen-refleksen mangler.

Rødts ordførerkandidat i Stavanger Mimir Kristjánsson lover å kutte politikerlønninger dersom han får makten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Rødts ordførerkandidat i Stavanger Mimir Kristjánsson lover å kutte politikerlønninger dersom han får makten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

«Den galna tiå» kommer ikke tilbake

Forestillingen om det nyrike og blå Stavanger er godt vedlikeholdt av siddiser flest, men byen som hadde 44 hermetikkfabrikker i 1912 og et skille mellom østkant og vestkant som står den dag i dag, har en rød fortid. I 1919 sydet byen av revolusjonær iver og generalstreik. Andre byer tok ikke generalstreiken alvorlig, men i Stavanger fryktet borgerskapet revolusjon.

Borgermester og postmester Adam Egede-Nissen – også kjent som «den røde postmester» – ledet an i folkemengden som blokkerte jernbaneskinnene og havnen med krav om å opprette diplomatiske forbindelser med bolsjevikregjeringen i det nye Sovjetunionen. Politimesteren fikk stanset planene om å sende krigsskip mot Stavanger, og kommanderende general mottok et kodet telegram om å flytte et våpenlager for å hindre arbeidernes overtakelse av våpen og ammunisjon. «Den galna tiå» – betegnelsen på byens revolusjonære år – kommer ikke tilbake. Borgerskapet kan sove trygt.

– Det er ikke alt fra Egede-Nissen som skal gjentas, forsikrer Mímir. Rødt er inne i bystyret i Stavanger med én representant i dag, håpet er å få inn tre hvis venstrevinden på meningsmålingene holder seg helt til valgdagen.

– Det er en myte Stavanger-folk elsker å dyrke; «me kan kjøba heile Oslo hvis me vil», og at her har alle to Teslaer. Vi dyrker ideen selv om at alle i Stavanger har så mye penger, samtidig som det er oppfatningen om oss andre steder. Da oljekrisen rammet, syntes ikke folk i resten av Norge synd på Stavanger-regionen. De fleste som jobber i oljå har vanlige lønninger, har stressende jobber og det er mange som arbeider i varehandel, industri og helsevesenet.

Les også: Rødt raser mot Paradis-planer

Sosial dumping i Stavanger

Flere stavangerske myter? Hva med sosial dumping? Den siste tiden har lokale medier vært fylt opp av saker om The Old Irish Pub, en dansk nattklubbkjede som prøver å etablere seg i De Røde Sjøhus midt i sentrum. Arbeidstilsynet avslørte at firmaet lot ni polske arbeidere overnatte på arbeidsplassen – uten rømningsveier. Neste forsøk på å huse arbeiderne imponerte heller ikke Arbeidstilsynet. Flere som måtte overnatte på samme rom og overnatting i en kjeller som ikke var godkjent for formålet, har sjokkert politikerne.

– Det er altfor mange folk i denne byen som tror sosial dumping er et Oslo-fenomen. Det finnes underbetalte polakker som blir utbyttet på det groveste her også. Det er en myte byen er glad i å opprettholde.

Nede i sentrum, rett ut av Vågen, er det stadig installasjoner på vei inn og ut av Rosenberg WorleyParsons. Tidene er bedre, oljeprisen er på 70 dollar fatet, Viking er tilbake i eliteserien, verftet går godt.

– Den største forskjellen mellom Oslo, Stavanger og mange steder langs kysten er forholdet til næringsliv og verdiskaping. Her er det et alfa og omega, næringsliv og verdiskaping er det folk er opptatt av. Man tenker sånn hele tiden. I indre ring i Oslo er den slags fremmed, det er teoretisk.

Mímir henter fram et eksempel fra da Klassekampen skulle satse på økonomi- og arbeidslivsjournalistikk.

– Vi satt der på et redaksjonsmøte og skulle begynne med økonomisatsing, og folk hadde ikke hørt om oljemessen ONS. Det er helt fjernt. Å lage økonomisatsing i en nasjonal avis og ikke kjenne til den største økonomiske messen i Norge! Forskjellen er helt ekstrem. Hva er Stavangers skyline? Du kan stå på Torget, og så er det en eller annen konstruksjon på Rosenberg som rager over trehusene. Stavanger er den eneste storbyen i Norge med et verft rett i trynet på deg.

– Oljå er blitt en kulturkrig

Mímir tar litt av æren for at Rødt ser ut til å droppe ideen om nedstengning av norsk oljeproduksjon innen 2030. Dagens Rødt har da røtter i AKP (m-l) og 70-tall.

Mimir Kristjánsson holdt apell under støttemarkering for Julian Assange utenfor den britiske ambassaden i slutten av april. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Mimir Kristjánsson holdt apell under støttemarkering for Julian Assange utenfor den britiske ambassaden i slutten av april. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Problemet er at oljå er blitt en kulturkrig, enten er du for eller så er du imot. Alle nyanser er vekke. Her i regionen løper Høyre og Frp opp og ned langs kysten og heier på oljå, noe som er helt latterlig. Det er en næring, og politikere skal ikke heie på næringer. Oljå er ikke et fotballag – politikere skal lage en politikk som gjør at næringer kan vokse. Så har du en klimabevegelse og partier på venstresiden, og særlig Miljøpartiet De Grønne, som mener at oljå er umoralsk. Det er folk i MDG som mener at olje er like ille som slaveri. Den diskusjonen kan en bare gi opp.

– Venstresidekonflikten er tydelig?

– Rødt har noen røtter fra kraftsosialisme. Det er ikke alt og alle i Rødt som er sånn, men det er en nerve som har ligget der siden AKP (m-l) drev med sjølproletarisering. Rødts store sak i moderne tid har vært motstand mot kraftkablene. I Rødt har bygging av industri stått i sentrum. Derfor har det vært rart med 2030-målet – det er noe urødtsk over det målet.

Les også: Tåler ikke dagens lys

De røde kampene

Mímir pendler inntil videre mellom en uke på politikerjobb i Stavanger og en uke av i Oslo. Listen med politiske saker som skal løses når Rødt blir til tre i bystyret, samles i koalisjon med Ap, SV og MDG og muligens får støtte av Senterpartiet, kverner i Mímirs hode.

Kampen om Paradis, kampen mot «den hakkende galne» cruisetrafikken som fyller Vågen, kampen mot kommersialisering av tjenester, kampen mot de økte forskjellene – som kan begynne med at sosialhjelpsmottakere slipper å få avkortet barnetrygden. Dessuten er det en kamp å føre mot det Mímir mener er en politisk klasse.

– Det er en sinnssyk ukultur i Stavanger kommune, og det er fordi Høyre har styrt i et kvart århundre. De er blitt utrolig vant med å tilgodese venner og kjente. Jeg har hørt at det alltid har vært sånn, men er sjokkert over å se det i praksis. Politikerne i Stavanger har skyhøye lønninger, de tjener mer enn politikerne i Trondheim og Bergen. Det trengs noen som kan røske opp, og Rødt er et parti som kan være egnet til det.

Vi går ut av Ledaalparken og passerer murvillaene til to superrikinger. Nede i gata står sveitservillaen Adam Egede-Nissen etterlot seg. Dette er Stavanger, dette er Mímirs hjemmebane.

Artikkelen ble først publisert på Dagsavisen.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:45 Titalls tusen i ny protest i Libanon21:21 VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20 Tusk: – Venter på brevet21:08 Quisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05 Carlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40 Manchester City tilbake på vinnersporet20:24 80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04 Soldater patruljerer i Santiagos gater19:59 Tredje strake uten seier for Rosenborg19:38 Nytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14 Mener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10 Ny Sørloth-scoring i Tyrkia19:04 Brann i enebolig i Klepp18:41 KrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39 Erdogan truer med å «knuse hoder»18:26 Elyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26 Tottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02 Frankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01 FN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35 NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54 Syriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20 Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15 Barcelonas borgermester maner til ro14:21 Gutt siktet for Dagbladet-hacking14:17 Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03 Innbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31 Kampene fortsetter nordøst i Syria13:09 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07 Helseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54 Fem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17 Redningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49 NRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46 Hva er det med diktatorer og hester?11:01 Politiet advarer mot utpressingsmail10:02 Bevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52 USA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45 Edel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34 Europris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22 LO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02 Solberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02 Broren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00 Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53 Politiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20 Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05 Rapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Nytt Brexit-nederlag for Johnson06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo05:30 Dette skjedde i natt04:40 Arbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver
Siste nytt
21:45VerdenTitalls tusen i ny protest i Libanon21:21NorgeVG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20VerdenTusk: – Venter på brevet21:08NorgeQuisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05SportCarlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40SportManchester City tilbake på vinnersporet20:24Motor80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04VerdenSoldater patruljerer i Santiagos gater19:59SportTredje strake uten seier for Rosenborg19:38ReiseNytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14Helse og livsstilMener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10SportNy Sørloth-scoring i Tyrkia19:04NorgeBrann i enebolig i Klepp18:41PolitikkKrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39VerdenErdogan truer med å «knuse hoder»18:26SportElyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26SportTottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02PengerFrankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01PengerFN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35PengerNHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54VerdenSyriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20NorgeAmerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15VerdenBarcelonas borgermester maner til ro14:21NorgeGutt siktet for Dagbladet-hacking14:17SportJakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03NorgeInnbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31VerdenKampene fortsetter nordøst i Syria13:09VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07NorgeHelseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54NorgeFem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17NorgeRedningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49NorgeNRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46PolitikkHva er det med diktatorer og hester?11:01NorgePolitiet advarer mot utpressingsmail10:02VerdenBevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52VerdenUSA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45PolitikkEdel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34NorgeEuropris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22NorgeLO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02NorgeSolberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02VerdenBroren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00SportTarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53NorgePolitiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20VerdenTrump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05NorgeRapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenNytt Brexit-nederlag for Johnson06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt04:40NorgeArbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver
Populært