Revidert nasjonalbudsjett legges fram

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag legger regjeringen fram revidert nasjonalbudsjett i Stortinget. Blant de over 30 budsjettlekkasjene er fjerning av moms på ebøker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokken 10.45 legger finansminister Siv Jensen (Frp) fram revidert nasjonalbudsjett i Stortinget. Før budsjettframleggingen er det kommet over 30 lekkasjer.

Senest mandag kveld omtalte Dagens Næringsliv at regjeringen fjerner merverdiavgiften på 25 prosent på ebøker og strømmetjenester med ebøker.

Før det har det kommet lekkasjer på at regjeringen setter av 25 millioner kroner til utslippsfrie hurtigbåter og 26 millioner til nye studieplasser og videreutdanning, samt tilskudd til 900 flere og bedre heldøgns omsorgsplasser i sykehjem og omsorgsboliger. Dette vil koste rundt 1,5 milliarder kroner å bygge.

Tirsdag kommer den delen regjeringen ikke ønsker å markere også fram i lyset. Jensen kommer til å snakke om budsjettet fra klokken 11.

Les også: Flere politikere vil kutte statsstøtten til HRS i neste års budsjett

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden det er flertallsregjering, er det reviderte budsjettet allerede sikret flertall i Stortinget. Samtidig er det et visst rom for å gjøre mindre omprioriteringer når budsjettet kommer til behandling i de ulike komiteene på Stortinget. Finanskomiteen har frist til 14. juni med å avgi sin budsjettinnstilling. Behandlingen i stortingssalen skjer 21. juni.