To av tre i Fellesforbundet er positive til EØS-avtalen

2 av 3 medlemmer i Fellesforbundet er positive til EØS-samarbeidet. – Det er gledelig, sier leder Jørn Eggum i Fellesforbundet.
2 av 3 medlemmer i Fellesforbundet er positive til EØS-samarbeidet. – Det er gledelig, sier leder Jørn Eggum i Fellesforbundet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over halvparten av medlemmene i Fellesforbundet, LOs største forbund i privat sektor, er helt er delvis enig i at Norge bør delta i EØS-samarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser en medlemsundersøkelse som Fellesforbundet gjennomfører annethvert år, skriver VG.

1.197 medlemmer i fagforbundet er spurt «om Norge bør delta i EØS-samarbeidet».

I undersøkelsen oppgir 53 prosent at de er helt er delvis enig i at Norge bør delta i EØS-samarbeidet, mens 27 prosent er helt eller delvis uenig. Videre oppgir 14 prosent er at de verken enig eller uenig. Seks prosent svarer «vet ikke».

– Nå vet vi i hvert fall at grasrota der ute slår ring om EØS-avtalen. Det er gledelig, fordi den avtalen er helt avgjørende for vår konkurranseutsatte industri, som i all hovedsak selger sine varer til land i EU, sier leder Jørn Eggum i Fellesforbundet.

Eggum mener at det er større motstand til EØS blant tillitsmannssjiktet, enn blant de ordinære medlemmene, og at det derfor er vanskelig å forutse hva som blir utfallet, når innstillingen til EØS-avtalen avgjøres på forbundets landsmøtet til høsten.

Les også:

Mattilsynet frykter at nye EU-regler kan true norsk biebestand

EUs handelssjef avviser at Norge kunne fått tollunntak uten EØS

– EØS-avtalen brukes som rambukk mot norske arbeidsfolk