Dagbladet: Sofie (27) melder VG inn til PFU

Sofie (27) hevder seg feilsitert i en VG-artikkel om den såkalte dansevideoen av henne og Trond Giske (Ap), og hun har i ettertid rettet kraftig kritikk mot VGs behandling av henne. Nå klager hun avisen inn for PFU. VGs sjefredaktør Gard Steiro (avbildet) har tidligere beklaget overfor alle som er rammet i saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Sofie (27) hevder seg feilsitert i en VG-artikkel om den såkalte dansevideoen av henne og Trond Giske (Ap), og hun har i ettertid rettet kraftig kritikk mot VGs behandling av henne. Nå klager hun avisen inn for PFU. VGs sjefredaktør Gard Steiro (avbildet) har tidligere beklaget overfor alle som er rammet i saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix   Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sofie (27) klager VG inn til PFU etter Giske-dekningen, melder Dagbladet. – Jeg føler meg presset, uthengt og dårlig behandlet av VG, skriver hun i klagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun skriver i klagen at hun ble brukt av VG og Fagforbundet «til fordel for et politisk spill jeg aldri ville ta del i», ifølge Dagbladet.

Den 27 år gamle kvinnen har hevdet seg feilsitert i en VG-artikkel om den såkalte dansevideoen av henne og Trond Giske (Ap), og hun har i ettertid rettet kraftig kritikk mot VGs behandling av henne.

– Mediet har skrevet et sitat jeg ikke kan stå inne for, som jeg flere ganger har prøvd å endre/fjerne, skriver hun.

Denne videoen med Trond Giske på bar i Oslo skapte mediestorm. Nå havner saken i PFU. Foto: Skjermdump fra Twitter
Denne videoen med Trond Giske på bar i Oslo skapte mediestorm. Nå havner saken i PFU. Foto: Skjermdump fra Twitter

Pressens Faglige Utvalg (PFU) behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. PFU er en selvdømmeordning opprettet av Norsk Presseforbund, som skal overvåke og fremme den etiske og faglige standard i norsk presse. Vær varsom-plakaten legges til grunn for PFUs vurderinger og uttalelser.

Les også:

VG: – Finner ikke grunnlag for at reporter har fabrikkert utsagn

VG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne

Sjefredaktør Gard Steiro: – Det har skjedd alvorlige feil

Saken oppdateres

VIDEO: Trond Giske og Haddy N'jie forteller sin historie:

VIDEO: Her legger VG frem rapporten om Giske-saken: