Puigdemont får stille i EU-valget

Spansk høyesterett slår fast at Catalonias tidligere president Carles Puigdemont får stille som kandidat i EU-valget. Foto: AP / NTB scanpix
Spansk høyesterett slår fast at Catalonias tidligere president Carles Puigdemont får stille som kandidat i EU-valget. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Catalonias tidligere president Carles Puigdemont kan likevel stille som kandidat i EU-valget. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Puigdemont flyktet til utlandet for å slippe straffeforfølgelse etter den ulovlige folkeavstemningen om katalansk uavhengighet som ble holdt i 2017.

Spanske myndigheter har tiltalt ham for oppvigleri, opprør og misbruk av offentlige midler.

Fra sitt eksil i Belgia varslet han tidligere i år at han aktet å stille som kandidat for partiet Junts per Catalunya (JxCat) i EU-valget 26. mai.

Spanske valgmyndigheter satte ned foten og nektet ham dette, men mandag ble beslutningen omgjort av en domstol i Madrid.

Det skjer etter at spansk høyesterett søndag fastslo at Puigdemont ikke mister sine demokratiske rettigheter selv om han er etterlyst og har flyktet fra landet.

Beslutningen gjelder også to andre tidligere medlemmer av den katalanske regionregjeringen, Toni Comin og Clara Ponsati, som i likhet med Puigdemont har gått i eksil.