103 lokallag mister statsstøtten i år

21 av Venstres lokallag mister statsstøtten. Deriblant lokallaget til Trine Skei Grandes hjemkommune, Overhalla, fordi de er lagt ned. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
21 av Venstres lokallag mister statsstøtten. Deriblant lokallaget til Trine Skei Grandes hjemkommune, Overhalla, fordi de er lagt ned. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

103 lokallag mister statsstøtten til politisk arbeid i valgåret 2019. Hardest rammet er Venstre, hvor 21 lokallag mister støtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en epost til Vårt Land forklarer generalsekretær i Venstre Marit H. Meyer at det for fem-seks partier er snakk om at de glemte tidsfristen, og at det for tre andre er snakk om forglemmelse i forbindelse med sammenslåing som følge av kommunereformen.

– For de resterende så har det vært relativt liten aktivitet siste år. Men det positive er at i for eksempel Øvre Eiker, Gran, Våler og Åmot så stiller vi liste igjen i år og håper på fornyet aktivitet. I kun åtte av lagene på listen så er det ikke aktivitet per nå. Det skulle vi ønske oss, selvfølgelig, skriver hun.

Grunnstøtten per lokallag er i år satt til 1.352 kroner, i tillegg til 13,06 kroner per stemme til lokalpartiet ved forrige valg.

I fjor høst sendte Partilovnemnda varsel om mulige vedtak om kutt av statlig partistøtte for 2019 til alle parti og partiledd som bryter partilovens krav om å rapportere inntekter og kostnader i 2017 til Statistisk sentralbyrå. Nå har altså 103 lokallag mistet støtten. Deriblant mister SV støtte til tolv lokallag, mens Arbeiderpartiet mister støtte til ni.