Trump vil ikke at Mueller skal vitne for Kongressen

USAs president Donald Trump mener det ikke er nødvendig at Robert Mueller møter i Kongressen. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix.
USAs president Donald Trump mener det ikke er nødvendig at Robert Mueller møter i Kongressen. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump synes det er en dårlig idé at spesialetterforsker Robert Mueller skal spørres ut av politikerne i Kongressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Justiskomiteen i Representantenes hus har bedt Mueller om å komme 15. mai for å redegjøre for sin 22 måneder lange etterforskning.

Trump har tidligere sagt at det må være opp til justisminister William Barr å bestemme om Mueller skal møte opp i Kongressen, slik demokratene ønsker. Nå ser presidenten imidlertid ut til å ha snudd.

Trump viser til at det allerede er blitt brukt over 35 millioner dollar over en toårsperiode på etterforskningen, og at over 500 personer er avhørt.

– Det var ingen forbrytelser. Robert Mueller bør ikke vitne, skriver Trump.

Mueller-rapporten konkluderer med at Russland utvilsomt forsøkte å påvirke valgutfallet i USA i Trumps favør, men at verken Trump selv eller noen i hans valgkampstab medvirket aktivt til dette.

Rapporten dokumenterer videre ti tilfeller der Trump skal ha forsøkt å hindre etterforskningen, og det er spesielt dette demokratene ønsker at Mueller skal redegjøre for i Kongressen.