Frp vil fjerne tredelingen av foreldrepermisjonen

Frps landsmøte har vedtatt å gå inn for å fjerne tredelingen av foreldrepermisjonen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Frps landsmøte har vedtatt å gå inn for å fjerne tredelingen av foreldrepermisjonen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mot én stemme har Frps landsmøte vedtatt at partiet går inn for å fjerne tredelingen av foreldrepermisjonen. I stedet vil partiet gi familiene full frihet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Foreldrepermisjonen er et gode. Det skal ikke være politikere som skal bestemme hvordan folks hverdag skal se ut. Det klarer de helt fint selv, konstaterte FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud fra talerstolen på landsmøtet.

Det er FpU som har fremmet resolusjonen om å fjerne tredelingen av foreldrepermisjonen, som ble innført i fjor. Ordningen gir 15 uker til både mor og far, mens resten kan fordeles fritt.

Unike

– Ved å fjerne tredelingen, får familiene full frihet. Det finnes ingen løsning som fungerer for alle, og det må regelverket ta hensyn til. Familier er ikke like, de er unike, sa Svendsrud.

Frps familiepolitiske talskvinne Silje Hjemdal er fornøyd med vedtaket:

- Mange er frustrerte over ordningen slik den er i dag, for eksempel foreldre som har vanskeligheter med å ta ut foreldrepermisjonen til en gitt tid, sier Hjemdal til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed har alle regjeringspartiene unntatt Venstre tatt til orde for å fjerne tredelingen. På sitt landsmøte i mars vedtok Høyre at tredelingen bør fjernes på sikt, mens KrF på sitt landsmøte vedtok å kutte pappapermisjonen til ti uker.

Venstre: Trist

Venstre fikk gjennomslag for tredelingen da partiet gikk inn i regjering i fjor. Partiets Guri Melby har tidlgere omtalt det som "trist" at de andre regjeringspartiene vil skrote ordningen.

– Venstre har kjempet dette inn i regjeringsplattformen nettopp fordi vi vil likestille foreldrene – hjemme og på jobb. At enkelte synes det er ubehagelig å gi far så mye plass i barnets første leveår, demonstrerer nøyaktig hvorfor tredelingen trengs, har hun tidligere uttalt til NTB.