– Vi kan ikke ha politikere som stikker hodet i sanden

Direkte: Siv Jensen taler til landsmøtet etter åpningen kl. 14.
Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin tale til Fremskrittspartiets landsmøte sier partileder Siv Jensen at frihetskampen er viktigere enn noen gang og at noen verdier er bedre enn andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-lederen åpnet landsmøtetalen med å feire sitt eget 50-årsjubileum og ved å hylle sine partikolleger i landsmøtet på Gardermoen.

– Det å stå foran dere er for meg fylt med langt mer ærefrykt enn å håndtere opposisjonen på Stortinget, mediene, eller embetsverket i departementet. Det sier jeg ikke ut av manglende respekt for dem, men av enorm respekt for dere, sa Jensen.

I landsmøtetalen delte partilederen tanker om Fremskrittspartiet i en mer historisk sammenheng, snakket om kjente Frp-saker som fargefjernsyn, telemonopol og innvandring, og sa at fremtiden skapes av politikere som krever forandring.

Les også: Siv Jensen medgir å ha hatt «et krevende år»

– Viktigere enn noen gang

Jensen sa at frihetskampen er viktigere enn noen gang, og at Frp aldri skal gi etter for totalitære og undertrykkende krefter.

– Frihetskampen er viktigere enn noen gang, og vi tør å si det rett ut – det er noen verdier som er bedre enn andre, sa Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun understreket viktigheten av at kvinner får bestemme over egen kropp, hvem de skal gifte seg med, og at kvinner er like mye verdt som menn. Ifølge Jensen er verdisett som ikke tar dette standpunktet, ikke like mye verdt som vestlige frihetsverdier.

– Vi kan ikke ha politikere som stikker hodet i sanden og unnskylder våre verdier, sier Jensen.

Les også: Siv Jensen om Listhaugs regjeringscomeback: – Dette er et riktig tidspunkt

Bekymret for utviklingen

Hun advarte samtidig om kriminalitetsutviklingen i Oslo. Hun frykter hovedstaden vil miste kontrollen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De siste årene har vi sett en negativ utvikling i Oslo som bekymrer meg. Vi har vært vitne til flere skyteepisoder, grov vold og kriminalitet på åpen gate. Jeg er bekymret for tryggheten til folk, sa Jensen.

Jensen sier Oslo-politiet forteller om episoder med ungdommer ned i 14–15 årsalderen som truer folk med kniv og at det har blitt mer dagligdags.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bare de to første månedene av året har det vært 22 knivstikkinger i Oslo, en dobling fra året før. Bare én av de unge gjengangerne hadde to etniske norske foreldre. Da har vi ikke bare et ungdomsproblem, men et alvorlig integreringsproblem, uttalte Jensen.

Les også: Har ikke svar på hvordan Frp skal finansiere veibygging uten bompenger

– Klokken tikker

Hun understreket imidlertid at Oslo er en trygg hovedstad.

– Men klokken tikker. Andre storbyer har vært på det stadiet der Oslo er nå, men har mistet kontrollen. Det er en skremmende trend vi ser i Oslo, og det kan skje i andre norske byer. Bergen, Stavanger, Trondheim – hvis vi ikke lykkes, sa Jensen.

Frp-lederen uttalte at det er altfor mange ungdommer med innvandrerbakgrunn i kriminalstatistikken og ba foreldrene gå i seg selv og passe bedre på barna sine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Og noen må tenke på hvilken oppvekst de gir barna sine i Norge. For mange unge jenter og gutter vokser opp med foreldre som har tatt med seg en foreldet kultur, en æreskultur som ikke respekterer de grunnleggende verdiene vårt samfunn er tuftet på. Til disse foreldrene har jeg bare én ting å si: Skjerp dere! Kriminalitet er ikke ærefullt, sa Jensen til applaus fra salen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: 23 prosent av befolkningen mener Siv Jensen bør gå av

– Vendt Norge ryggen

Frp-lederen vil ta initiativ for å trekke tilbake både permanent og midlertidig oppholdstillatelse for dem som har sluttet seg til IS i Syria.

– Dere har vendt Norge ryggen, og det får dere ta konsekvensene av. Dere deler ikke våre verdier. Dere har begått grusomme og umenneskelige handlinger. Dere er fundamentalister, og dere er ikke velkommen tilbake til Norge, slo hun fast og ble møtt med kraftig applaus fra salen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I talen gjorde hun det også igjen klart at Fremskrittspartiet ikke vil hjelpe kvinnene som har sluttet seg til IS.

– Det er ikke synd på dere. Dere har valgt en vei hvor dere har risikert sikkerheten for dere selv, og ikke minst deres barn. La meg gjøre det helt klart: Vi vil ikke løfte så mye som en finger for å hjelpe dere, sa Frp-lederen.