Sylvi Listhaug gjør comeback – utnevnt til eldre- og folkehelseminister

Video: Sylvi Listhaug blir ny elde- og folkehelseminister.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sylvi Listhaug (Frp) sier hun vil bruke mye taletid på å snakke om eldre og pleietrengende fremover, men at hun vil fortsette å være en tydelig politiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ettermiddag overtok Listhaug nøklene til sitt nye kontor som eldre- og folkehelseminister. Hun lover at hun vil fortsette å være en tydelig politiker i rollen som statsråd.

Listhaug måtte i fjor vinter gå av etter en Facebook-post der hun anklaget Ap for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet. På spørsmål om hun har lært noe av sin forrige statsrådsperiode, svarer Listhaug:

– Det var snøen som falt i fjor. Jeg har hatt et år hvor jeg har lært kjempemasse. Jeg har lært om livet på Stortinget. Jeg har fått lov til å reise rundt og har trivdes veldig god med det, sier Listhaug.

Les også: Lysbakken om Listhaug-utnevnelsen: – Flopp skal styre fiasko

– Kommer til å være meg selv

Fremover vil hun rette oppmerksomheten mot eldre og pleietrengende, men den påtroppende Frp-nestlederen kan ikke love at hun vil bruke all sin taletid på fagfeltet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Eldreomsorg er et område der det er større politisk enighet enn for eksempel innvandring. Jeg kommer til å fortsette å være meg selv, velgerne gjennomskuer om jeg ikke er det.

– Jeg er også leder for utvalget for politikkutvikling i Frp. Det engasjementet har jeg uansett, fortsetter hun.

– Får en statsråd som engasjerer

Statsminister Erna Solberg sier det er et spennende område Listhaug nå går løs på.

– Jeg vet vi får en statsråd som brenner og engasjerer og det går en tråd fra det å være landbruksminister til dette, sa Solberg da hun ønsket Listhaug velkommen tilbake i regjeringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun trakk fram at Listhaug både blir minister for de eldre i Norge, men også for folkehelseområdet og unges hverdag.

– Dette er et spennende område som er nært folks hverdag som nå får en handlekraftig politiker som ny statsråd, sier Solberg.

Les også: Siv Jensen om Listhaugs regjeringscomeback: – Dette er et riktig tidspunkt

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Har tatt opposisjonen på ordet

Solberg sier hun har tatt opposisjonspolitikerne på ordet når hun nå har gitt Frp-nestlederen regjeringscomeback.

– Det ble aldri uttrykt formell mistillit mot Listhaug i Stortinget. Jeg vil minne om at opposisjonspolitikere som Jonas Gahr Støre sa at det kunne unngås om Listhaug fikk et annet fagområde.

– Jeg har tatt opposisjonen på ordet, og har gitt Listhaug et annet område, sa statsminister Solberg under en pressekonferanse om statsrådsskiftet.

Kronprinsesse

Utnevnelsen kommer samme dag som Fremskrittspartiet møtes til landsmøte, der Listhaug etter alle solemerker kommer til å bli valgt til partiets 1. nestleder søndag. Valgkomiteen innstiller henne til vervet uten motkandidat.

Hun ble konstituert nestleder da Per Sandberg trakk seg fra vervet etter at han måtte gå av som fiskeriminister.

Listhaug blir ansett som den raskest stigende stjernen i Frp, og regnes av mange som den mest sannsynlige arvtakeren til ledervervet når Siv Jensen ønsker å tre tilbake. Når hun nå blant annet får ansvaret for regjeringen eldre- og omsorgspolitikk, skaffer hun seg tyngde på nok et av partiets kjerneområder.

Les også: Listhaug vil ha strengere straff i belastede områder

Video: Sylvi Listhaug presenteres som ny eldre- og folkehelseminister: